Intel i5-4690K'ya nasıl overclock yapabilirim ?

Yer
Kocaeli/Gebze
Merhaba arkadaşlar imzamda da görüldüğü üzere Msi z97 Gaming 5 anakarta sahibim. İşlemci 3.5 ghz çalışıyor normalde turbo boost ile 3.9 çıkıyor.OC genie'yi açtığım zaman ise yine 3.9 ghz yapıyor. MSI'ın kendi programı ile Command Centerdan 4 ghz'ye çekebiliyorum. Bios'dan çekirdek hızlarını da değiştiremiyorum, daha doğrusu tıklanmıyor hiç bir şekilde, sadece dediğim gibi command centerdan ghz'ye sabitliyorum. Sizce Oc genie'yi ve Turbo boostu kapatarak command centerdan 4.5 ghz ye çekersem bir şey olur mu zarar görür mü ? Okuduklarıma göre oc potansiyeli çok fazla bir işlemci.. PSU: Cooler Master gx 650+80 Bronze..

Konu günceldir yardım edecek yok mu ?

Hazır modlar genelde yalnızca frekans artışı sağlarlar. Dolayısıyla hız aşırtma miktarı da kısıtlı olur. 4GHZ'nin üzerine çıkılmaya başlandığında voltaj verilmesi gerekecektir.

4,3 - 4.4 - 4.5 denemelerinde bulunabilirsin ancak manuel ayarlamalarda bulunmak gerekecek. Sosyalde o anakart ve işlemci içni daha önce açılan konulara detaylı olarak yardımcı olmuştum. Kaynak bulmakta zorlanamyacaksın.

Kısacası 4,5GHZ'yi stabil olarak hiçbir mod sağlamaz sana.
Kasan ASUS TİTAN serisinden olsaydı tek tuşla gayet stabil 4,5GHZ OC yapabilirdin.
Ama o kanatlı canavara sahip değilsin, elinle ayarlaman gerekecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…