Intel i5 5200U düşük performans sorunu

GeometricQ

Centipat
İyi günler arkadaşlar. Dizüstü bilgisayarımın özellikleri;
Intel i5 5200U 2.20 GHz.
8 GB DDR3L RAM ve 1TB 5400RPM HDD.
AMD R5 M330 2 GB ekran kartı. Windows 10.
Windows 10'un sunduğu seçeneklerden sıfırlamama rağmen hâlâ LOL'de kötü performans alıyorum. 60 FPS sabitledim ama 40 50 civarı FPS alıyorum ve bu da çok kasmasına sebep oluyor. Ekran kartı driver'ım güncel. Oyunu da ekran kartından oynuyorum görev yöneticisinde de GPU'yu kullandığı görünüyor zaten. HDD'yi program ile kontrol etmiştim onda da sıkıntı yok. Fan temizlemesini de yaptım macun da yeniledim ama bilgisayar kendine gelemedi. Yardımınıza ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

50 FPS alman normal.

Arkadaşım packard bell te69 ile benden çok çok daha iyi performans alırken benim bunu almam normal değil. Gönderdiğiniz videoya ithafen düşük ayarda gta5 30fps alındığı video da var. Normal olduğunu düşünmüyor önceden böyle değildi hiç sorun yaşamadım cs go'da da yaşamazdım ama bir an da cs go'da 10 fps vermeye başlamıştı ve silmek zorunda kalmıştım. Aynı zamanda yeni dikkat ettim videodaki arkadaş en yüksek ayarda oynuyor ben en düşükte.

Son düzenleme:
Dizüstü performans modunda mı? Batarya fişe takılı şekilde mi oynuyorsun? Arkadaşınla ekran kartı denetim masası ayarların aynı mı? Ekran kartın performans modunda mı? İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları nasıl?
GPU görev yöneticisinde kullanıyor gözüküyor olabilir ama bence msi afterburnerla da bak.

Performans modunda, batarya fişe takılı oynuyorum, arkadaşımla aynı mı bilmiyorum işlemcimiz ve ekran kartımız farklı ben sistem olarak benim bilgisayarımdan düşük olduğu için örnek verdim. Ekran kartımda performans modunda, sıcaklıkları ve afterburner sonucunu kontrol edip paylaşacağım. Teşekkürler
Dizüstü performans modunda mı? Batarya fişe takılı şekilde mi oynuyorsun? Arkadaşınla ekran kartı denetim masası ayarların aynı mı? Ekran kartın performans modunda mı? İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları nasıl?
GPU görev yöneticisinde kullanıyor gözüküyor olabilir ama bence msi afterburnerla da bak.
Ekran Görüntüsü (5).png

Ekran Görüntüsü (10).png

Anlaşılan hariciyi kullanmıyormuş :( Peki ne yapmam gerek bu durumda. Diğer değerler nasıl? Antrenman modunda girdim bu arada normalde fps daha fazla düşebiliyor.
Dipnot: Ekran kartı driver'ında oyun seçili ve etkin görünüyor. Geçişli grafikler vs. oyun seçili.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı