Intel i5 5200U yüksek sıcaklık

CeyhunErcan

Decapat
Intel i5 5200U işlemciye sahibim. Stres testinde turbo mod devre dışı durumda 77-80, turbo mod etkin durumda 85-95 arası sıcaklık değerleri normal mi? Yaklaşık 1 ay önce de fan temizliği ve termal macun değişimi yaptım.

Laptop işlemcisi bu normaldir ama bunun üstüne çıkarsa biraz sıkıntı olabilir macun ve temizlik yapmışsınız normal gibi görünüyor şuanlık
Normal değil, i5-8250u kullanıyorum, 3 yıldır hiç temizlemedim ve termal macun yenilemedim ve boşta soğutucusuz sıcaklık 45-50 derece, Turbo Boost açık, 3,40 ghz sabit çalışıyor. Yanlış bilgilendirmeyin.

Şöyle bir bilgi de veriyim. Eskiden msi afterburnerdaki sat değerleri oyunlardayken yavaş yavaş düşüyordu. Termal macun değişimi ve fan temizliğinden sonra bu sorun ortadan kalkmıştı.
Laptop işlemcisi bu normaldir ama bunun üstüne çıkarsa biraz sıkıntı olabilir macun ve temizlik yapmışsınız normal gibi görünüyor şuanlık
Peki ya turbo modda kullanmaya devam etmeli miyim? Sürekli 90 derecede çalışması sıkıntı olur mu ?

@CeyhunErcan bence sadece boşta kullanın oyunda performans arttıkça zamanla sıcaklık değerlerinde artış olur ve laptop kullanıyorsunuz işlemcinin performansı düşer zamanla ve takılmalar kasmalar olabilir arada dediğim gibi boşta kullanabilirsiniz isterseniz

UV ne anlama geliyor?

Undervolt olması lazım.
Sanırım Under Voltage'dan bahsediyorsunuz evet onu yapıyorum fakat performansda ciddi bir düşüş yaratır mı?
Undervolt voltaj düşürme işlemidir. Açılan konularda performans düşürmediği yazılmış. Ama daha detaylı bilgi almak için konuyu inceleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…