Intel i5 6402P RX 480 Sistem Toplama

Berkan Eker

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistemi toplayacağım, RX 480 almayı düşünüyorum.
  1. Daha iyi sistem öneriniz var mı?
  2. Bu sistem kaç yıl idare eder?
  3. PSU yeterli mi?
  4. Ekran kartı $229 (653 TL), sistemi 2500 TL'ye tamamlamak için SSD almalı mıyım?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
O ekran kartına vergileri eklemeyi unutmayın.

Ekran kartını ucuz hesaplamışsın, R9 390'dan ucuz, R9 380X'den pahalı olacaktır.

Ekran kartını ucuz hesaplamışsın, R9 390'dan ucuz, R9 380X'den pahalı olacaktır.
Bu nasıl bir mantık öyle bir kural mı varmış ? Aynı fiyata amazondaki GTX 960 'a bakın 219 dolar Türkiyedeki fiyatı 860 TL den başlamakta. Bu arada GTX 960'ın fiyatı son zamanlarda düşmesi her zaman aynı idi sadece GTX 970 düştü. Kafanızdan uydurdunuğunuz teoriler ile başkalarınının kafasını karıştırmayınız.

Arasında bir fiyat çıkacaktır, ülkemizde vergilerin ne olacağı kimse tarafından bilinemez. Bunlar benim düşüncelerim, benden tecrübeli olduğunu düşündüren ne? Gtx 1080'e gelen vergi ile Gtx 950 alınıyor. Belki hepsinden pahalıda çıkabilir, performans bazlı konusuyorum. R9 390'dan performanslı olması R9 390'dan daha pahalıya satılabileceği manasına da gelmiyor. Yazdığımı düzgün okumadığını varsayıyorum, Anayasa mahkemesi 6848. tüzük 513. kanuna göre diye girmedim cümleye. Kural falan yok ortada fazla yorma kendini.

Ülkemizde vergilerin ne olduğu apaçık belli GTX 1080 900 dolara soğutmalı modelleri amazonda satışda. Amazon ülkemiz için %21.7 vergi alıyor. Eğer anlayabiliyorsan ürünün fiyatı ile vergi doğru orantılı artar. GTX 1080 den 195 dolar vergi alınıyor yani 550-600 TL arası bir ücret yapıyor bunulada GTX 950 alınabilir. Senden tecrübeli olduğumu değil doğru olanı belirtmeye çalışıyorum. Bu günlerde herkes de 'Vergilerin ne kadar alınacağı belli değil istedikleri kadar alıyor.' Mantığı ortaya çıktı umarım yardımcı olmuşumdur.

bende bu sistemi toplamayı düşünüyorum bakabilirsin. yalnız ramleri hepsiburadadan kingston hyperx fury almayı düşünüyorum bunu temsili olarak koydum. bu arada rx480 ninde özel soğutmalı modellerini bekliyorum

Dosya Ekleri

• jjj.png
    25,7 KB · Görüntüleme: 173

Sen konu kirletmek için mi forumdasın!

Şuan tek merak ettiğim özel soğutmalı model temmuz 20 sine kadar çıkar mı ve 100 liradan fazla fark olur mu ? Şahsen 100 liradan fazla fark olursa alamam bütçe yetersiz kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…