Intel i5 6500 GTX 970 Sistem Toplama

AeroKnight

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni bir sistem topluyorum. Parçalar uyumlu mu bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
  • MSI B150 Gaming M3 D4 2133Mhz ATX 1151
  • MSI GTX970 Gaming 4GB GDDR5 256Bit
  • Intel Core i5-6500 Skylake 6M 3.20Ghz 1151
  • Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz
  • Kingston HyperX Fury 120GB 500/500MB
  • Western Digital Blue 1TB 64MB 7200Rpm
  • Deep Cool Maelstrom 120 Intel &AMD CPU Sıvı Soğutucu
  • Deep Cool Kendomen RD Mid Tower Kasa/Kırmızı
  • Corsair Builder VS 550W 80+ APFC 12cm Fanlı PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yapamayacağına göre sıvı soğutma alman gereksiz. Soğutucuyu daha ucuz bir şey yap 70 TL civarı. Zevkine göre bak. Sonra artan parayla daha iyi bir kasa al.

Overclock yapamayacağına göre sıvı soğutma alman gereksiz. Soğutucuyu daha ucuz bir şey yap 70 TL civarı. Zevkine göre bak. Sonra artan parayla daha iyi bir kasa al.
Acaba neden overclock edemediğimizi söyleye bilir misiniz? Teşekkürler.

İşlemci ve anakart OC için uygun değil. Sadece oyun oyanacaksınız OC gereksiz.

Arkadaşa katılıyorum. Sistemde overclock yapmayacaksın o yüzden sıvı soğutma fazla gibi geldi bana da Onun yerine stock fanı kullanabilir yada uzun ömürlü serin ve sessiz olsun dersen Hyper 212 Evo alabilirsin bir tane

MSI b150m bazooka OC için uygun mudur? OC edilebilen i5 işlemci hangileridir. Teşekkürler.

MSI b150m bazooka OC için uygun mudur? OC edilebilen i5 işlemci hangileridir. Teşekkürler.

Hayır değildir. i5 yada i7 fark etmez overclock edilebilen işlemcilerin başında k ibaresi bulunur yani i5 6600k gibi. Bu işlemcileri overclock etmek için ise çok daha pahalı ve kaliteli anakartlara ihtiyacın var. Eğer i5 6600k bir işlemci alacaksan Hyper 212 Evo + Msi z170a Gaming Pro yada Asus z170a Pro Gaming gibi bir anakart alırsan otomatik overclock yada manuel overclock yapabilirsin

Teşekkürler cevabımu aldım

Overclock'un anlamı hız aşırtmadır. Yani render gibi işlemlerde overclock daha hızlı işlem için gerekli olabilir. İşlemcinin saat hızını arttırmaktır. Overclock yapabilmek için Z serisi bir anakart gereklidir. İşlemci olarak Intel seçilirse overclock yapılabilir. i5 6500'e de overclock yapılır fakat sağlıklı olmaz. Overclock sonunda ''k'' olan işlemcilerde yani çarpan kilidi açık işlemcilerle BIOS üzerinden yapılabilir. Oyun içerisinde işlemci kullanımı %99 ise overclock yapılarak işlemci kullanımı düşürülüp daha yüksek FPS alınabilir fakat i5 6500'ün tamamını kullanan bir oyun olmadığı için overclock yapmak gereksizdir. Yani ondan dolayı gidip soğutma koymak mantıklı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…