Intel i5 6500 işlemci fanı dönmüyor bilgisayar açılmıyor

Arkadaşlar bugün bilgisayarı temizledim komple büyük bir temizlik. Daha sonra PC açılıyor mu diye test etmek için sadece güç kablosu ve monitör HDMI kablosunu taktım. Kasa açılıyor bütün fanlar ışıklar geliyor sesler vb. ekran kartı da aynı şekil. Fakat işlemci fanı dönmüyor. Monitöre baktığımda da görüntü gelmiyor sinyal yok diyor mavi ekran gelil gidiyor. Fakat kasa kapanmıyor sadece ekran yok. Fanı test ettim diğer slotlarda da çalışmadı yani ölmüş temizlerken bir şey yaptım herhalde. Fakat monitöre ekran gelmeme sebebi nedir? Yani fan alıp taktığımda düzelecek mi? Teşekkürler şimdiden.
Sistem özellikleri:
GeForce GTX 1060 6G.
Intel i5 6500 3.2GHz.
B250M GAMING PRO anakart.
8x2 16 GB DDR4 RAM.

Anladığım kadarı ile işlemci ile alakalı bir sorun, bence burada bir problem var bir bilgisayarcıya veya servise gösterseniz daha iyi olacak.
İşlemcide bir problem olduğunu sanmıyorum bilgisayar yani kasa herhangi bir hata sesi vermiyor hatta cpu belli bir süre sonra ısınıyor çalışıyor fakat fanı olmadığı için zorlamadan kapatıyorum kasayı. Tahminimce temizlik yaptığım için statik elektrik oluşmuş olabilir 4-5 defa başıma gelmişti ya da kablolardan birini tam takmamış olabilirim fan alınca testler yapıp bakıcam. Siz yine de bir çözümünüz varsa yazın ama basit ram çıkar tak gibi değil bunları zaten biliyorum ve deniycem fan alınca.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı