İntel İ5 6500 Sıcaklık sorunu

Scciro

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yaklaşık 1 ay önce yeni bir bilgisayar topladım performansında herhangi bir sıkıntım yok ama işlemci sıcaklığı ile ilgili bir sıkıntım var. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntısı olmadı sıcaklık açısından ama bugün işlemci sıcaklığını yük altında ölçtüğümde 100 derece gösterdiğini fark ettim AİDA64 , Core Temp, Msi Afterburner gibi programlar ile denedim yüksüz 55 derece yük altında 90-100 dereceyi bulduğunu gördüm.
Ama kasanın işlemci kısmına dokunduğumda sıcak olmadığını fark ettim ısı sensörlerinde mi problem var ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bunlar çok tehlikeli sıcaklıklar. Ben de prime95 de 89 gördüm hemen kapadım. Yeni soğutucu alacağım. Bu arada soğutucunun ayakalarını tam oturmuş mu ona bak. Termal macun ve toz temizlemesi yap.

işlemci bu sıcaklıktayken anakart sıcaklığı kaç gözüküyor ?

değerler gerçekse çok tehlikeli , bende aynı işlemciye sahibim boşta 27-28 derecede çalışıyor.

Büyük ihtimalle algılamasında sorun vardır çünkü 90-100 dereceye gelmeden pc çoktan kendini kapatıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…