Intel i5 8250U veNVIDIA GeForce MX130 Hackintosh kurulumu

AykutG

Centipat
Merhaba Technopat mod ve üyeleri, bu bir yardım konusudur. Intel i5 8250U / NVIDIA GeForce MX130 petagron Win10 Pro kurulu bilgisayarıma macOS ( Hackintosh ) kurmak istiyorum, daha önceki denemelerimde başarısız olduğum için bu konuyu açtım. Gerekli bilgileri eklerde gönderiyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. CPU-Z bilgirim ve BIOS ayar fotoğraflarımı ekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrar deneyeceğim hocam , hangi ayarları yapmam gerekiyor ? Mojave konusunda yazılan ayarlar benim BIOS'umda mevcut değil, bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim ? Dosya indi win32 ile tekrar deniyorum.
Önerilen BIOS ayarları:
  • BIOS ayarlarınıza gidiniz.
  • AMD Sistemlerde AMD-V & IOMMU ayarlarını kapatmayı deneyiniz.
  • Intel sistemlerde VT-x & VT-d ayarlarını kapatmayı deneyiniz.
  • SGX (Intel) Software Guard var ise bu seçeneğide disable yapınız.
  • Secure Boot seçeneğinin kapalı/Other OS olması bazen yetmez, eğer var ise clear/delete all secure boot keys yapınız.
  • USB Configuration kısmında yer alan XHCI & EHCI (hand-off vb.) kısımlarını disable/enable yapabilirsiniz ve Legacy USB Support kısmını ise auto/enable bırakabilirsiniz. Bazı anakartlarda XHCI ayarı olarak smart auto/auto seçenekleri bulunmakta bunları da deneyebilirsiniz değiştirerek.

Win32 disk imager ile yazıyorum şu anda, gelişmeleri yorum olarak yazacağım. Teşekkürler.
Daha önce ulaşamadığım clover menüsüne ulaştım , kealosautointel.config’i seçip işlemi başlattım , Apple logosunu gördüm , dolmasını bekliyorum , gelişmeleri tekrar yazacağım.

Verbose modu açmadığım için hala aynı şekilde Apple logosu duruyor, ortalama ne kadar sürer ve bir hata oluşursa nasıl anlarım , ekrana çıkar mı?
Verbose modu açtım.
Forumda yazıldığı gibi fake.smc hariç hepsini sildim, bende fake.smc yok , virtual.smc hariç hepsini sildim fakat yine aynı hatayı aldım. Yarın herşeyi en baştan deneyeceğim, bu konuda başka ne yapabilirim?

Gün içerisinde çalıştığım için foruma giremedim, forumda var olan bir plist ile başarılı bir kurulum yaptım. Çok teşekkürler.
Şuan Wi-Fi kartını tanımadı onu çözmeye çalışacağım.

Network Card(s): 3 NIC(s) Installed.
[01]: Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC
Connection Name: Wi-Fi
Status: Media disconnected
[02]: Realtek PCIe GBE Family Controller
Connection Name: Ethernet
DHCP Enabled: Yes
DHCP Server: 192.168.1.1
IP address(es)
[01]: 192.168.1.45
[02]: fe80::a5d1:9178:478:94a9
[03]: Bluetooth Device (Personal Area Network)
Connection Name: Bluetooth Ağ Bağlantısı
Status: Media disconnected
Bunlar Windows üzerinden aldığım bilgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…