Intel i7 4790 GTX 970 Sistem Performans Düşmesi

eliteteam76

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, geçen sene topladığım bilgisayardan gayet memnundum. Fakat son 2 aydır büyük bir performans düşüklüğü yaşıyorum. Öncelikle sistem hakkında bilgi vereyim:
  • Anakart: MSI Z97 Gaming 3G
  • İşlemci: Intel i7 4790
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: MSI GTX 970
Bilgisayarı ilk aldığım zamanlar GTA 5 ultrada hiç takılmadan oynatıyordu fakat şimdi oyuna girdikten 15 dakika kadar sonra hafif hafif takılmalar başlıyor. Assassin's Creed Syndicate'te de aynı sorunu yaşadım. Bilgisayar sıcaklıklarını kontrol ettim. Oyundayken işlemci 70-75 derece arası gezerken ekran kartı 55-65 arası geziyor.
Arkadaşlar bu performans düşüklüğünü nasıl kaldırabilirim? Kasada 5 tane fan var, bunların hızını arttırmaya çalıştım BIOS'tan fakat BIOS CPU fanı dışındaki fanları 0 RPM olarak görüyor. Oysaki o fanlar da çalışıyor. Bilgisayarda virüs olduğunu düşünmüyorum. Battlefield 3'te bile bir süre sonra hafif hafif takılmaya başlıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD zamanla yavaşlar. Belki bundan kaynaklı olabilir. Ancak bu sıcaklıklar çok düşük. Anormal görünüyor. Ekran kartı driveri DDU ile kaldırıp tekrar kurabilirsiniz.Belki yararı olur. Kolay gelsin.

İşlemciniz biraz sıcak gibi görünüyor. Bende 4790k+GTX 970 var. GTA V'te max 60 dereceye çıkıyor. Soğutucunuzun termal macununu yenileyin. Eğer sorununuz çözülmezse, sisteminiz 1 seneden fazladır format yememişse format atın.

Ben sorunun fanlarda olduğunu düşünüyorum. Biostan fanlara girdiğimde system fanları 0 rpm olarak gözüküyordu çalışmasına rağmen. Cpu fanlarını maksimuma almama rağmen 1. cpu fanı 2000 2. cpu fanı 1200 rpm olarak dönüyor.Bu dönme hızını nasıl arttırabilirim.

bir bilen yokmu arkadaşlar

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı