Intel i7 4790k Overclock (hız aşırtma)

sevkobat

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcimi Asus maximus 7 hero anakartta biostan otomatik olarak overclock ettim. Ancak işlemci 4000 MHz'ten ancak 4080 MHz'e çıktı. Çift fanlı bir sıvı soğutmam var. Acaba biosta yanlış yerden mi bakıyorum yoksa yapmam gereken başka bir şey mi var?

İşlemci her ne kadar performanslı olsa da OC'ye uygun. Neden OC yapıp yapmayacağını yargılamak sana düşmez.
Konuya dönecek olursak, BIOS'u defaulta çekip, OC işlemini tekrar dener misin?
Bir arabada 200 km/h gidebilir fakat o kadar hız yapmazsınız değil mi? Eğer amaçsız bir şekilde yapılırsa sadece yorar. Üstelik Türkçeyi de pek iyi bilmiyorsun galiba. Orada her hangi bir yargılama söz konusu değil nedenini merak etme durumu var!

Bir arabada 200 km/h gidebilir fakat o kadar hız yapmazsınız değil mi? Eğer amaçsız bir şekilde yapılırsa sadece yorar. Üstelik Türkçeyi de pek iyi bilmiyorsun galiba. Orada her hangi bir yargılama söz konusu değil nedenini merak etme durumu var!
Bağıracak bir durum yok ortada öncelikle. Türkçeyi de iyi biliyorum emin ol. Sen farklı yoldan OC yapma dedin sadece, anlamlı bir şekilde. Araba örneğine gelirsek, 200 km/h ile giden araba var ama o kadar hız yapacağı şehiriçinde çok yer yok değil mi? Yapsa da aracın kontrolü çok zor olacağı için tehlikeli bir durum. İşlemciyle bunun ne alakası var çözemedim. Yani işlemciyi OC ettiğin zaman sana bir sıkıntı olmayacak ve de performans artışı sağlayacak. Bunun ne zararı olabilir?

Sen farklı yoldan OC yapma dedin sadece, anlamlı bir şekilde. Ha şimdi birbirimizi anlamaya başladık.
Araba örneğini daha iyi bir şekilde vereyim. Arabayı sürekli yüksek devirde kullanmazsın. Neden? Arabayı yıprandırır, aşındırır. Eğer yüksek devirde kullanırsan araban her zaman hızlı olur fakat süreklide yıpranma olur. Diğer normal kullanıma göre daha kısa bir kullanımı olur. Matematiksel olarakta ters orantı oluşturuyor.

OC yapan insan işlemcinin daha hızlı yıpranacağını bilir, bunu bilmesine rağmen yapar. Performans artışı istiyor demek ki tek neden bu. Ha ayrıca OC işlemi hakkında çok fazla şey bilmiyor gibisiniz. Daha hızlı yıprattığı doğrudur ancak %99 hiç bir problem yaratmaz uzun sürede.

Karşı çıkıyor gibi görünmemin tek nedeni günümüzde resmen bir modaya dönüştü OC işlemi. Her ne kadar yıpratması az görünsede yinede bir etki bırakıyor.

O konuda haklısın. Hala OC'un çok büyük bir etki bırakmayacağını söylüyorum ama yapabildiği için yapanlar çok. Ama bedava bir işlem sonuçta ve çok zarar vermeden performans artışı sağlıyor. Garantisini bitirmesi en kötü özelliği bana kalırsa.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı