Intel i7 5820K Ultra üst seviye PC Toplama

MrPilott

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar 2-3 ay içerisinde almak istediğim bir bilgisayar topladım. Bu pc'yi toplarken gerek @Recep Baltaş gerek de diğer video incelemelerini izleyerek karar vermemde çok yardımcı oldu. Sizden isteğim bu PC de eksik gördüğünüz noktaları bana söylermisiniz. Parçaları tercih etme sebebimi aşağıda yer alan not da okuyabilirsiniz. Haydi başlayalım!..

Anakart: Asus X-99 Deluxe Intel XG99 Soket 2011V3 - 1193₺
İşlemci: Intel i7 - 5820K 3.30Ghz LGA 2011V3 - 1099₺
Bellek (RAM): Kingston 16GB DDR4 2400Mhz CL12 1.35V XMP - 870₺
Ekran Kartı: Asus R9 295x2 GDDR5 8GB 1024Bit AMD Rodeon DX 11.2 - 3.765₺
Hard Disk: Samsung 1TB 840 EVO SSD SATA3 6.0Gb/s - 1410₺
Kasa: Cool Master Cosmes SE Full Tower - 557₺
İşlemci Soğutucusu: Cool Master Nepton 280L Sıvı Soğutma Sistemi - 398₺
Monitör: Asus 24" VG248QE Geniş Ekran LED - 1171₺
PSU: Cool Master RS 850 Vanguard 850W 80+ Gold - 553₺

Sisteme dair ek parçalar (klavye, kulaklık v.b):
Logitech G27 Racing direksiyon - 1000₺
SB Tactic 3D Rage mikrofonlu kablosuz oyuncu kulaklığı - 392₺
Corsair Voyage 32GB GT USB 3.0 flash bellek - 133₺
Logitech MK710 Nano Unifying Wireless Klavye-Mouse seti - 278₺
Logitech C310 HD 720p 5MP WebCam - 101₺
RAZER RZ02 Vespula kol destekli mouse pad - 108₺

Sistem notu 1:
  • Burda dikkat çeken nokta neden Nvidia değil de AMD tercih ettiğim olabilir. İÇok arada kaldım ancak Twitter üzerinden @Recep Baltaş ağabeyimize sorduğumda oda AMD dedi ancak hala kafam bu konuda karışık.
  • Hard disk, SSD kombini yapmadım çünkü 1TB SSD'nin bana yeteceğini düşünüyorum çünkü oyunları arşivlemeyip STEAM üzerinden satın alacağım ve şuanda mevcut 4TB taşınabilir HDD'm var.
  • Monitör kafamı karıştıran bir diğer konu idi 4K monitörler ile arasında 500-600₺ fark vardı bende bunu tercih ettim. 3D desteğinin ve 1Ms olması cezbedici.
  • PSU konusunda tam olarak emin değilim okuduğum yorumlarda 750W yetecek densede AMD daha fazla güç tükettiği için 850W tercihim oldu.
  • Ses kartı sisteme eklemedim çünkü Logitech Z5500 gibi üst seviye yada JBL kolonlar kullanmayacağım şuanda mevcut Logitech X540 kullanmayı planlıyorum. Anakart'ın ses kartının iyi olduğunu duymuştum.
Evet arkadaşlar sonuç olarak birde siz değerlendirin istedim bu PC'nin bana 4-5 yıl yetmesi lazım ve şuanda karar aşamasındayım 2-3 ay içinde de almayı planlıyorum Allah nasip ederse. Sistem ıvır zıvırlarını da yazdım eklemek çıkarmak istediklerinizi yazarsanız sevinirim. Çok oyun oynayan biri değilim sadece belli başlı oyunlar oynayacağım ve Microsoft Flight Simulator X oynayacağım. MS FSX iyi bir sistem istemesede oyun da inanılmaz bug var ve i5 işlemcilerde bile kasma yapabiliyor...

Hayırlı olsun. [emoji1]

Almadan gelme. [emoji1]

Hava yollarında başarılar diliyorum. [emoji1]

4-5 yıldan daha uzun süre kullanabilirsiniz. Benim fikrim.

Ben (Lga 775 ) E7600 işlemciyi 6 sene kullandım. (RAM 3 gb [emoji15] ) Oyun için konsol mantığında kullandım. [emoji1] Enson oynadığım oyun AC Black Flag. Ekran kartım Gtx 560. Full Hd medium ayarda.

Fraps ile test ettim 35-40 FPS sonuç aldım.

Aşırı pürüz görmiyim görüntüde bide parlaklık aşırı olmasın, gölge normal olsun yetio ama çözünürlük HD olmak kaydıyla.[emoji1]

Yeni oyun henüz edinip deneyemedim çok çok bi fark yaratacağından emin değilim.

Velhasıl sistemin uzun süre yetecektir.

Nvidia alsaydim Mid. Tower seçmiştim HAF serisi ancak çift su soğutma olunca işler değişti.

Değerli yorumun için teşekkür ederim, teknoloji hızlı ilerler oldu artık. Güvenemiyorsun ilerde artık upgrade yapacağız.

Benim fikrimce GTX 980 2 way sli yapılabilir. Ama R9 295X2 de süper bir karttır. Hayırlı olsun. Bu arada o kasa uçuyor mu ?

Benim fikrimce GTX 980 2 way sli yapılabilir. Ama R9 295X2 de süper bir karttır. Hayırlı olsun. Bu arada o kasa uçuyor mu ?

SLI bende düşündüm hala da düşünüyorum amma ve lâkin her oyunun SLI desteği yok bildiğiniz gibi. Kasa uçuyormu bakıcaz detaylı video incelemeleri alınca burda yayınlayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…