Intel i7 5930K 4.7 GHz Nasıl Yapılır?

gahgetgumdaoyna

Megapat
Arkadaşlar merhaba. 5930K işlemciye sahibim. Sistemi 1.5 yıldır falan kullanıyorum fakat bir türlü 4.5 GHz'e çıkartamadım işlemciyi. İnternette görüyorum 4.7 GHz stabil çalıştıranlar var ama benim düldül 4.4 GHz'de kaldı. Ben mi yanlış veya eksik bir şeyler yapıyorum yoksa işlemci cidden hız aşırtma konusunda dül dül mü bilemedim. En son olarak XMP profili ile bellekleri 3000 MHz'e çıkarttım. BCLK'yi 125 yaptı. Ben de çarpanı yükseltip 4.375'e sabitledim, ondan önce 2133 MHz'de kullanıyordum (3000 MHz olunca epey fark ediyormuş). İşlemci kapasiteleri falan extreme ayarlarda. Voltaj 1.3 sabit. Geri kalanlar autoda. Zaten 1.4 de yapsam voltajı 4.5 stabil olmuyor, AIDA'da veya ASUS'un yazılımında 5 dakika sonra mavi ekran alıyorum. Sıcaklıklar yükte 66 civarı, 24-25 derece oda sıcaklığında. Cache'i 4000 GHz yaptım.

Diğer donanımlar şu şekilde:
  • ASUS Rampage V Extreme X99 anakart (İlk prekande satışı ben aldım Vatan'dan Türkiye'de. İki tane gelmişti sadece, ilk posta olarak sabahın köründe girip aldım.
    s2.gif
    )
  • Intel i7 5930K İşlemci
  • Kingston HyperX 3000 MHz 4x4 16 GB Bellek
  • Corsair H110 Sıvı Soğutma Sistemi
  • 5x Akasa Viper Sarı Fan (1tane 12 cm 4 tane 14 cm)
  • 2x Kinston HyperX Çift Fanlı RAM Soğutucu
  • 2x MSI GTX 970 Gaming 4G Max OC'li SLI
  • Corsair 750D Full Tower Kasa
  • Evga 1300 Watt Gold güç kaynağı
  • ASUS 24VG 144 Hz 1 ms Full HD Monitör
  • 2x 256 GB Samsung Evo SSD RAID 0
  • 3 TB Seagate HDD
  • 3 TB Seagate Taşınabilir Disk
  • Thermaltake Klavye fanlı versiyon
  • Logitech G700S fare
  • Kingston Hyperx Cloud 2 kulaklık
  • Philips 2+1 100 Watt hoparlör
  • 2x Kablosuz Logitech G510 oyun kolu
En ince ayrıntısına kadar yazdım. Lütfen gerçekten bilgisine güvenen arkadaşlar yazsın. Çünkü bu hız aşırtma olayı insanın günlerini alıyor deneme yanılma yöntemi ile.

Bir de 32 GB 4x8 RAM daha eklemeyi düşünüyorum bilgisayara ama bir uyumluluk vs sorunu olur mu? Farklı boyutlarda oldukları için yoksa 4x4 16 GB alıp 32 mi yapayı? Fiyatları epey ucuzlamış ben aldığımda 999 liraydı 16 GB, sonra 1500'lere kadar çıktı kur ile beraber. Şimdi 350-400 TL dolaylarında 4x4 kit, 4x8 700 civarı. Almışken 4x8 alayım diyorum çünkü anakartta slot kalmayacak sonra yükseltemem.

Yardımlarınız ve sohbetiniz için şimdiden teşekkürler. Sormak istedikleriniz veya merak ettikleriniz olursa yardımcı olabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı