Intel i7 6700K 4.5 GHz Sabit Voltaj Sorunu

CrossBench

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba.

İşlemcimi Asus Z170-A anakartımda 4,5 GHz hızda kullanıyorum. Normalde otomatik voltajı kullanırdım fakat değerler yüksek olduğu için voltajı 1.280 olarak değiştirdim. Bu sefer de bilgisayar güç tasarruf modunda hiçbir işlem yapılmadan bekletilse dahi işlemci hızı düşüyor ama voltaj değeri hep 1.280 olarak kalıyor. Kısacası demek istediğim voltajı gerektiğinde düşecek bir yapıya, aynı zamanda da 1.280 yada kendi belirlediğimiz herhangi bir değeri geçmeyecek şekilde nasıl ayarlayabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hmm sanırım sorununuzu '' Adaptive Voltage '' modu çözebilir. Adaptive Voltage'ı seçip alttan -'yi seçin ve eskilecek voltaj değerini verin. Mesela 1.250V ise -0.040V verip 1.210V'a düşürürsünüz yük altında değilken.

Bununla ilgili video & makale var mıdır acaba?
Ayrıca kullanılmasını tavsiye ettiğiniz değerler nelerdir?

Makaleler var fakat hepsi yabancı forumlarda. Türkçe sağlam kaynak bulamadım hiç.

Kendim 7 - 8 aydır i7 6700K işlemcimi 4.6 GHz'de kullanıyorum 1.31V vererek. 4.5 GHz için 1.28-1.30V aralığı bence gayet iyi. Adaptive Voltage moduna da alıp - değer verdikten sonra düşülecek değeri 0.090 civarı verebilirsiniz 1.19-1.20V'lara kadar düşer böylece.

Anlıyorum. Peki ben 0.090 yerine daha düşük değerler girersem yinede bir şey fark etmez değil mi? İşlemci yinede gerektiği kadar gücü kendine çekecektir diye düşünüyorum. Doğru mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…