İyi günler yaz sonu toplamayı düşündüğüm sisteme tam olarak hangi parçalar eklenip eklenmemesi hakkında tam karar veremedim, umarım yardımcı olursunuz.
- CPU: i7 6700K
- MOBO: Asus Z170-A yada başka bir tercih
- AIO COOLER: H110i GT
- RAM: 2x8GB Corsair Dominator Platinum 2400Mhz
- GPU: Gigabyte Extreme 4GD GTX-970 yada duruma göre GTX-1070
- PSU: CORSAIR RM-750 yada VS650
- CASE: CORSAIR AIR 540 yada NZXT H440
- SSD: ?
SSD olarak ne alacağıma karar veremedim. Oyun ve iş için kullanmayı düşündüğüm bu bilgisayarda hali hazırda kullandığım 1 TB HDD'nin yanına 540 GB SSD düşündüm fakat model olarak hangisini almam gerektiğine karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim.
İşlemciye fazla OC yapmayacağım hatta hiç ellemeyebilirim. Anakart konusunda kararsız kaldım, ileride SLI yapmayı düşünmüyorum. Ayrıca ek USB 3.0 portu veya Wi-Fi gibi ihtiyaçlarım yok. Bu anakart ihtiyacım olan her şey, hatta fazlasını sunsa da, daha uygun bir fiyata sistemi kısmayacak bir anakart olarak ne önerirsiniz?
Ekran kartı olarak Gigabyte Extreme 4GD GTX-970 düşünüyorum, fakat sistemi alacağım tarihte piyasada 1070'ler havada uçuşacak. Acaba aralarında ne kadar bir fiyat farkı olur? 1070'in çıkması 970'in fiyatını ne kadar etkiler?
Güç kaynağı konusunda kararsız kaldım, VS650 yetse de ekran kartına OC yapmayı düşünüyorum yaparsam ne kadarlık bir yerim kalır ya da kalır mı? RM-750 modüler olduğu için ve 750W olduğu için daha cazip gelse de aradaki fiyat farkı sebebi ve 650W'ın yeteceği düşüncesi VS-650'yi daha cazip kılıyor sizce hangisi daha uygun olur?
Kasaya gelince aklıma 2 kasa var Air 540 ve H440. Air 540 çok güzel bir kasa olmasına rağmen kasanın masada durmasını istiyorum Air 540'ın kapladığı yer sebebiyle masamda onu koyacak bir alan yok. Havalandırma açısından en iyi seçenek Air 540 olsa da H440, o anakart, RAM ve ekran kartı ile çok uyumlu olur gibime geliyor. Ayrıca H440'da DVD slotu bulunmaması ve sadece yan ve üstteki bir kısımdan hava alması sistemde sıkıntı yapar mı? (Normalde yapacağını sanmıyorum ama ekran kartına OC yapmayı düşündüğüm için ne kadar bir etkisi olur merak ettim.)
Cevaplar, yardımlar ve eleştiriler için şimdiden teşekkür ederim.