Intel i7 6700K İçin Soğutucu Önerisi

Hocam bu özel soğutmaya servet dökenler bu işi zevk için yapanlar. Çok iyi soguttugu falan yok kesinlikle aksine zararlıdır. O boruları vs elle takip sikacagin için sızdırma ihtimali var.

Düzgün geniş ve modifiye yapmaya serbest bir kasa alıp kendin de yaparsın ufak tefek şeyler. Mesela corsair renkli fanlar, thermaltake riing rgb fanlar, kasa içi Led döşeme böyle ufak tefek şeyler yeter de artar. Belli bir sıcaklığı gecmediginiz sürece işlemci kendini yavaşlatmaz. Ve 350 liralık bir sıvı soğutma bile işlemciyi o denli isitmaz.

Tamamen zevk işi ve sonucu sadece görüntü. Benim fikrim budur. İyi yani varsa o da ekran kartına da sıvı soğutma blogu takip onu da serinletme şansımız olduğundandir.

Teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık yorumunuz ve bilgilendirmeniz için. Zaten böyle bir şeye kalkışmak gibi bir hayalim yoktu silmiş oldum hemen. En iyisi sade, kendini belli eden bir modifiye ile bu işi bitirebilirim. Zaten Ekran Kartı ve Anakartlar üzerinde led aydınlatmalar mevcut.

Aynen öyle mesela ben sistemi yeni yeni bitirmeye başladım ve modifiye ile ilgili hiç bir şey yapmadım. Anakartta sürekli hareket eden Led ışık, ekran kartında sürekli değişen ışık var. Bu bile değişik bir hava katıyor. Borular gözükecek diye ne uğraşıp emek veririm ne de riske atarım

Dostum konu dışına çıkacak ama ilave olarak bir de şunu sormak istiyorum. i7 6700k ile i7 6900k arasındaki fark nedir? Hangisini tercih etmeliyim sence?

Dostum konu dışına çıkacak ama ilave olarak bir de şunu sormak istiyorum. i7 6700k ile i7 6900k arasındaki fark nedir? Hangisini tercih etmeliyim sence?
Kısa olarak geçmek gerekirse.
Amacınız oyun ise hiç bir fark olmayacak. En ufak fark dahi. Hatta tek çekirdek performansı gerektiren oyunda 6700k çok çok daha iyi sonuç elde edecek.

Ama söz konusu işlem gücü olunca ve render vs tarzı işlemlerde 6900k gibi daha çok çekirdekli işlemciler farkını ortaya koyacaktır.

Amacınız oyun ise kesinlikle gerek yok. Hani vermişken en iyisini alayım gibi düşünüyorsanız öyle değil olay. Ben de araştırdım bu işe girismeden önce.

Oh be.. Neyse ki çoğu konu da yanlış düşünmüyorum en azından onu anlayabildim. Pek anlamam bu tarz bileşenlerden bilgelik taslamaya gerek yok acı gerçek maalesef pek vakit bulamıyoruz, ama insan biraz cahil olunca fiyatın pahalı olduğu şeyi 'en iyisi!' sanıyor ama değil. Bunu zamanla anlıyorum. 15.000TL'yi demek ki başka bir yerde söylesem toplayacağımı bana çöp sistemi uçak diye yutturacaklar.

Kardeşim aradaki fark uçurumlar olmasa da dağlar kadar. Biri X99 diğeri Skylake ailesine ait. Biri renderda tüm işlemcileri sollar(6950X hariç), digeri oyunlarda daha sağlıklı. Aslında karsılastırılmamalılar; çünkü aynı aileden değiller. Neyse söylemis oldum.

SLI yapmak istiyorum zaten. 16.000TL tutuyor, ama bir yandan da bu kadar parayı vermek bana gereksiz geliyor. Çok kararsızım.

Bir şey diyeceğim de 16000 TL verip X99 almamak olmaz. O kadar paraya 6700K hataların en büyüğü. Tüm parçaları yazın ve yeni konu açın. Parçaları tartışalım. Bu kadar paraya Skylake toplarsan varya (şaka) ben bile oraya gelip döverim seni . Şaka bir yana yapmayın oyle bir sey.

Dostum fazla bilgisizliğim yüzünden her kafadan çıkan sese kulak vermemden kaynaklanıyor zaten. O söylediğim işlemciyi seçsem 19.000'e kadar çıkar fiyat, çünkü oldukça pahalı bir işlemci. 3.500TL civarında, bu sefer de böyle bir sistem toplayacağım desem 'oyun oynayacaksın abartmıyor musun?' diyenler oluyor ki hak vermiyor değilim, ama bir yandan da uzun yıllar götürsün istiyorum. Kafam karışık yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…