Hocam bu özel soğutmaya servet dökenler bu işi zevk için yapanlar. Çok iyi soguttugu falan yok kesinlikle aksine zararlıdır. O boruları vs elle takip sikacagin için sızdırma ihtimali var.Peki buna bir ihtiyaç/ya da gereklilik var mıdır? Zahmetli olduğu kadar bitiminde oldukça güzel göstereceği şüphesiz. Fakat bu her kasa için geçerli mi? Ve ücret konusunda bayağı cep yaktığı söyleniyor, 20.000 TL harcayan duymuştum. Bu tarz uçuk fiyatlara gerek var mı sahiden her oyunu en yüksek ayarlarda oynamak için (Oyunla pek alakası olmasa da) ? Ben bunu biraz manyaklık olarak nitelendiriyorum, kimse alınmasın tabi bana öyle geliyor yoksa çok güzel bir şeye benziyor ama henüz tam kavrayamadım.. 15.000 TL'lik sistem toplayacağım bende ama aklım bu tarz soğutma sistemlerine doğru yöneldi. Ama zaten Türkiye de bunları bulmak sanırım çok zor.
Peki nasıl bir yol izlememiz gerek? İlla ki görüntü amaçlı olacak diye çok uğraşmaya ya da çok para harcamaya gerek var mı? Basit yollardan aydınlatma yapamaz mıyız? Zaten örnek veriyorum ben 15.000TL'lik sistem toplayacak isem bu sistemin dışını oluşturan kasaya ne gibi aydınlatma/modifiye sağlayabilirim? Bunun için illa ki bahsettiğiniz özel soğutma mı gerekiyor?
Hocam bu özel soğutmaya servet dökenler bu işi zevk için yapanlar. Çok iyi soguttugu falan yok kesinlikle aksine zararlıdır. O boruları vs elle takip sikacagin için sızdırma ihtimali var.
Düzgün geniş ve modifiye yapmaya serbest bir kasa alıp kendin de yaparsın ufak tefek şeyler. Mesela corsair renkli fanlar, thermaltake riing rgb fanlar, kasa içi Led döşeme böyle ufak tefek şeyler yeter de artar. Belli bir sıcaklığı gecmediginiz sürece işlemci kendini yavaşlatmaz. Ve 350 liralık bir sıvı soğutma bile işlemciyi o denli isitmaz.
Tamamen zevk işi ve sonucu sadece görüntü. Benim fikrim budur. İyi yani varsa o da ekran kartına da sıvı soğutma blogu takip onu da serinletme şansımız olduğundandir.
Aynen öyle mesela ben sistemi yeni yeni bitirmeye başladım ve modifiye ile ilgili hiç bir şey yapmadım. Anakartta sürekli hareket eden Led ışık, ekran kartında sürekli değişen ışık var. Bu bile değişik bir hava katıyor. Borular gözükecek diye ne uğraşıp emek veririm ne de riske atarımTeşekkür ediyorum, ellerinize sağlık yorumunuz ve bilgilendirmeniz için. Zaten böyle bir şeye kalkışmak gibi bir hayalim yoktu silmiş oldum hemen. En iyisi sade, kendini belli eden bir modifiye ile bu işi bitirebilirim. Zaten Ekran Kartı ve Anakartlar üzerinde led aydınlatmalar mevcut.
Aynen öyle mesela ben sistemi yeni yeni bitirmeye başladım ve modifiye ile ilgili hiç bir şey yapmadım. Anakartta sürekli hareket eden Led ışık, ekran kartında sürekli değişen ışık var. Bu bile değişik bir hava katıyor. Borular gözükecek diye ne uğraşıp emek veririm ne de riske atarım
Kısa olarak geçmek gerekirse.Dostum konu dışına çıkacak ama ilave olarak bir de şunu sormak istiyorum. i7 6700k ile i7 6900k arasındaki fark nedir? Hangisini tercih etmeliyim sence?
Kısa olarak geçmek gerekirse.
Amacınız oyun ise hiç bir fark olmayacak. En ufak fark dahi. Hatta tek çekirdek performansı gerektiren oyunda 6700k çok çok daha iyi sonuç elde edecek.
Ama söz konusu işlem gücü olunca ve render vs tarzı işlemlerde 6900k gibi daha çok çekirdekli işlemciler farkını ortaya koyacaktır.
Amacınız oyun ise kesinlikle gerek yok. Hani vermişken en iyisini alayım gibi düşünüyorsanız öyle değil olay. Ben de araştırdım bu işe girismeden önce.
Kardeşim aradaki fark uçurumlar olmasa da dağlar kadar. Biri X99 diğeri Skylake ailesine ait. Biri renderda tüm işlemcileri sollar(6950X hariç), digeri oyunlarda daha sağlıklı. Aslında karsılastırılmamalılar; çünkü aynı aileden değiller. Neyse söylemis oldum.Dostum konu dışına çıkacak ama ilave olarak bir de şunu sormak istiyorum. i7 6700k ile i7 6900k arasındaki fark nedir? Hangisini tercih etmeliyim sence?
Kardeşim aradaki fark uçurumlar olmasa da dağlar kadar. Biri X99 diğeri Skylake ailesine ait. Biri renderda tüm işlemcileri sollar(6950X hariç), digeri oyunlarda daha sağlıklı. Aslında karsılastırılmamalılar; çünkü aynı aileden değiller. Neyse söylemis oldum.
Bir şey diyeceğim de 16000 TL verip X99 almamak olmaz. O kadar paraya 6700K hataların en büyüğü. Tüm parçaları yazın ve yeni konu açın. Parçaları tartışalım. Bu kadar paraya Skylake toplarsan varya (şaka) ben bile oraya gelip döverim seni. Şaka bir yana yapmayın oyle bir sey.