Intel İ7 6700K Sistem Toplama

BySc

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Daha önce 980 TI sistem toplama gibi bir isteğim vardı ancak daha sonra yeni gelecek mimari sebebi ile 980 TI'dan vazgeçtim. Yeni mimari çıktığında ona yükseltmeyi planlıyorum. Autocad, 3DS Max, Blender, Comp-DeComp gibi işlemleri yapacağım. Oyunlar ise GTA 5, BF3-4, Crysis 3, Diablo 3, Black Ops 3 gibi oyunlar olacak. Önerileriniz ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• Ekran kartı : MSI GTX 970
  • Anakart : MSI z170A Gaming Pro
  • İşlemci : İntel İ7 6700K
  • Ram : Hyper X Fury 2x8 16 GB
  • Kasa : CORSAIR GRAPHITE SERİSİ 230T MidT ATX
  • PSU : Corsair Cs 750W
  • HDD : Seagate 2TB
  • SSD : Samsung 850 EVO 500 GB M.2
  • Monitör : Asus 24" VG248QE 1ms 144 hz

Soğutma: Halihazırda karar veremedim H80i olabilir ama işlemciye ağır gelir diye bir çekincem var.

Selam dostum. Yapacak olduğun işlemlerde özellikle blender da sistem epey ısınacaktır diye düşünüyorum. Tecrübeyle sabit :) iyi soğutmaya bak. Ayrıca şöyle ufak bi değişiklik önerebilirim sistemde

• Anakart : GIGABYTE Z710N-Gaming 5

Yeni mimari çıkınca ona geçeceksen, o oyunlara GTX 970 bile fazla. Bence ikinci el GTX 960 al, yada GTX 950 yaza ne kaldı, yeni mimari ozaman çıkacak.

Selam dostum. Yapacak olduğun işlemlerde özellikle blender da sistem epey ısınacaktır diye düşünüyorum. Tecrübeyle sabit :) iyi soğutmaya bak. Ayrıca şöyle ufak bi değişiklik önerebilirim sistemde

• Anakart : GIGABYTE Z710N-Gaming 5
Öncelikle teşekkür ederim, ya aslında anakartı msi düşünüyorum z170a gaming pro yerine m5 daha iy olacak ise msi m5 almayı tercih ederim.Yoksa gigabyte kötü olduğundan değilde msi daha sıcak bakıyorum.Bu arada h80i gerekli soğutmayı sağlar mı yoksa başka bir modele geçmeliyim ?
Yeni mimari çıkınca ona geçeceksen, o oyunlara GTX 970 bile fazla. Bence ikinci el GTX 960 al, yada GTX 950 yaza ne kaldı, yeni mimari ozaman çıkacak.
Yaza çıkacak anca şuan ki durumla örnek vermek gerekirse 980 ti lightning gibi bir sürümün çıkması muhtemelen gelecek yıla kalacak yani neredeyse 1 yıl kullanacağım bu ekran kartını.Bu 1 yıllık süreye çıkış tarihinin belli olamaması, üreticilerin yeni mimarili kartları çıkarma süreci ve bu ürünlerin Türkiye'ye gelmesi gibi süreçleri içinde barındırarak ele alıyorum bu zaman dilimini.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı