Intel i7 6700K Sisteme Sıvı Soğutma Önerisi

zawzawer

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sizlere 2 sorum olacak. PC'lerden pek anlamıyorum. Öncelikle toplamak istediğim sistemime bir sıvı soğutma arıyorum. Bu konudaki tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu sorular için topladığım sistemin özelliklerini yazıyorum:
  • İşlemci: Intel Core i7 6700K Skylake 8m 4.0 GHz 1151
  • Anakart: Gigabyte Z170-HD3 D4 2133 MHz ATX 1151
  • Ekran Kartı: Zotac GTX 1070 Founders Edition 8 GB GDDR5 256 Bit
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz CL 16
  • Kasa: Thermaltake Versa N23 700W 80 Plus PSU USB 3.0
  • SSD: Corsair Force LE 240 GB 560/530 MB
  • Harddisk: Seagate Surveillance 1 TB 64 MB 5900 RPM
Şimdiden sağ olun arkadaşlar. Bir de overclock nedir, ne işe yarar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim anakart atx destekliyor onun intel olması lazım bak bu olabilir intel core i7 6700K 4.0 GHz.
Msi Gaming M5
Asus GTX 1070 mesela bu daha iyi olur Gıgybate pek tavsiye edilmez çünkü daha ucuz hemde sorunları var ve ekran kartını amd alma oyun içinse.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Eymenlol Kardeşim tekrar söylüyorum, oyun için Nvidia veya AMD ekran kartı alman fark etmez. İkisi de oyun oynatır. Yanlış bilgilendirme yapma. Gigabyte da çok iyi bir markadır ve bu forumda önerilir. Pahalı olan şeyler güzel diye düşünüyorsun, yanlış. Türkiye'deki fiyatlandırmada zaten sorun var. Mesela Asus ekran kartları genelde fahiş fiyatlara satılıyor. Bu Asus'un çok güzel bir firma olduğunu, daha ucuza satan firmaların daha kötü olduğunu göstermez.

Soruya gelecek olursak, dostum daha hız aşırtmanın ne demek olduğunu bilmiyorsun. O sistemi toplama. İşlemcini OC yapılamayan İ7 6700 al, anakartını Msi B150 Gaming M3 al. Oyun bilgisayarı için o RAM'ler kesinlikle gereksiz. 2133 MHZ DDR4 herhangi bir RAM'i alabilirsin. O hard disk içerisine Windows kurmak için değil. WD 1 TB Blue 7200 RPM almalısın. İşlemci soğutucu almana gerek yok, yanında gelen stok soğutucu işlemciye yeterlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…