Merhaba arkadaşlar sizlere 2 sorum olacak. PC'lerden pek anlamıyorum. Öncelikle toplamak istediğim sistemime bir sıvı soğutma arıyorum. Bu konudaki tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu sorular için topladığım sistemin özelliklerini yazıyorum:
Kardeşim anakart atx destekliyor onun intel olması lazım bak bu olabilir intel core i7 6700K 4.0 GHz.
Msi Gaming M5
Asus GTX 1070 mesela bu daha iyi olur Gıgybate pek tavsiye edilmez çünkü daha ucuz hemde sorunları var ve ekran kartını amd alma oyun içinse.
@Eymenlol Kardeşim tekrar söylüyorum, oyun için Nvidia veya AMD ekran kartı alman fark etmez. İkisi de oyun oynatır. Yanlış bilgilendirme yapma. Gigabyte da çok iyi bir markadır ve bu forumda önerilir. Pahalı olan şeyler güzel diye düşünüyorsun, yanlış. Türkiye'deki fiyatlandırmada zaten sorun var. Mesela Asus ekran kartları genelde fahiş fiyatlara satılıyor. Bu Asus'un çok güzel bir firma olduğunu, daha ucuza satan firmaların daha kötü olduğunu göstermez.
Soruya gelecek olursak, dostum daha hız aşırtmanın ne demek olduğunu bilmiyorsun. O sistemi toplama. İşlemcini OC yapılamayan İ7 6700 al, anakartını Msi B150 Gaming M3 al. Oyun bilgisayarı için o RAM'ler kesinlikle gereksiz. 2133 MHZ DDR4 herhangi bir RAM'i alabilirsin. O hard disk içerisine Windows kurmak için değil. WD 1 TB Blue 7200 RPM almalısın. İşlemci soğutucu almana gerek yok, yanında gelen stok soğutucu işlemciye yeterlidir.