Intel i7 7700 vs Intel i5 8400

famous

Hectopat
Yer
ANTALYA
Daha fazla  
Meslek
Twitter
Güncellik benim için çok önemli değil zaten aralarında 1 sene var, oyunlarda performans anlamında hanisi daha iyidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
@aybrktrhn i5-8400 2.8GHz hızında, peki bu turbo boost denilen özellik oyunlarda mı devreye giriyor yoksa biz kendimiz mi açıyoruz. Ayrıca anakartlar bu işlemcinin 4GHz frekansını kaldırabilir mi? en düşük olanı.

Bu özellik işlemcinin yüksek performans gerektirdiği anda o anki ısı, güç tüketim değerlerine göre en çok kullanılan 1-2 çekirdeğin hızının otomatik şekilde yükseltilmesidir, sistem buna kendi karar veriyor.

O zaman i3 8350k alsın arkadaş daha kaliteli değil mi?

Sende de intel sevgisi söz konusu sanırım. yani herkesin hayatına kimse karışamaz. :)
Ryzen ucuz Intel pahalı şahsen dediğim gibi i3 8350k almak isterken Ryzen 3 1300X aldım. Bir ara sorunlar yaşamış olsam da(W10'la ilgili oldu) şu anda bir sorun yok oyunları akıcı şekilde oynuyorum.

Demek istediğimi anlayamamışsınız sanırım ben sizin kullandığınız sistemi i7-2600 ile kullanıyorum. Burada intel sevgisi söz konusu değil, ortada bir fark var ve bu göz ardı edilemez. Bana kalırsa intel işlemciler uzun süre kullanım kapasitesine bağlı ancak Ryzen konusuna gelecek olursak AMD ile alakalı herhangi bir parça kullanmadım. Bu yüzden hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum.

AMD gerçekten hepimizi kurtaran firma oldu. Senelerce boşu boşuna oyaladı bizi Intel. Haswell, Skylake ve Kabylake serilerinde bu kadar performans artışı olmuyordu. AMD bastırınca bir anda sıçrama yaşandı. Skylake işlemcime ekmek veresim gelmiyor resmen.

I5 8400 öneriyorum ben de. Fiyat ve performans oranı çok iyi Kabylake' e göre.

AMD gerçekten hepimizi kurtaran firma oldu. Senelerce boşu boşuna oyaladı bizi Intel. Haswell, Skylake ve Kabylake serilerinde bu kadar performans artışı olmuyordu. AMD bastırınca bir anda sıçrama yaşandı. Skylake işlemcime ekmek veresim gelmiyor resmen.

I5 8400 öneriyorum ben de. Fiyat ve performans oranı çok iyi Kabylake' e göre.
Ben o konulara pek takılmıyorum zira her şirketin iyi ve kötü parçaları olur ama bazı zamanlar gerçekten kaliteli parçalar yapılınca kullanım süresi uzun vadeli olabiliyor.

O zaman size sorum var neden bazı iPhone modelleri diğer telefonlardan kötü olmasına rağmen fiyatı çok yüksek. Belki Nusret daha güzel ama neden ağız tadınıza uygun bazı şeyler daha ucuz? Bunların çoğu marka olmasından ve isminin çok duyulmasından ortaya çıkıyor. Yani anlayacağın i7'nin performansına vereceğin para dışında markasına para veriyorsun.[/QUOTE]

Şöyle düşün. BMW 320D ile passat. İkiside aynı klasmanın arabası. Ama passat 250.000 TL bmw 350.000 TL . Tek fark ne biliyor musun? MARKA. Biri lüks marka diye geçen BMW, diğeri klasik aile arabası VW. Bu da bu örneğe benzer. Biri İntel'in en üst seviye işlemcisi (i9'ları saymayın :) ) digeri orta sınıf işlemci. Belki daha özellikli ama i5 daha ucuz. Çünkü birine benim PC i7 deyince mi daha zengin ve havalı, i5 deyince mi? Bu örnekle neden i7'nin daha kötü ve pahalı olduğunu anlamışsındır diye düşünüyorum.

@Ömer Murat KARACA

İki farklı marka çatısından üzerinden örnek vermek, AMD ve Intel üzerinden örnek vermek gibidir. :) Skoda ve VW örneği daha mantıklı olur. İkisi de aynı platformu kullanan ve tek bir çatı altında üretilen iki marka. Birbirlerinden lükse kaçan ufak tefek farkları olmasına rağmen temelde aynı sayılan modeller çıkarılıyor. Ve dediğiniz gibi olayın marka değeri kısmı çok doğru. İnsanları cezbeden noktalardan biri de bu. :)

Nedir bu Ryzen sevgisi anlamadım gitti. Ben 2011 yılında i7-2600 aldım ve halen kullanıyorum ve sistemimde 1060 var. En ufak darboğaz bile söz konusu değilken sen burada 2017 yılında çıkmış Ryzen öneriyorsun. Söyle bana o kadar eski bir işlemci böyle bir performans verirken neden i5-8400, 1600'den kötü olsun?
1080P'de İ5 biraz önde, 2K ve 4K'da eşitler. Ama saf güçte Ryzen çok daha iyi ve soketi daha ileriye dönük. O yüzden benim genel önerim Ryzen yönünde. Intel de AMD gibi F/P olan ve güçlü olan işlemciler çıkarsın, onları da önerelim.
@The Man From E.A.R.T.H. yaptığınız AMD fanboyluğudur.
@Barış Altun siz de Intel fanboyluğu yapmayın lütfen.
Eğer oyun odaklı olacaksa Intel öneririm. i5 8400, i7 7700'den daha performanslıdır.
Bazen render alır, bazen oyun oynarım diyorsanız AMD Ryzen serisine yönelin.
Hocam ben herhangi bir markanın fanboyu falan değilim, önerimin nedenlerini yazdım. Ne zaman ki Intel marka satmayı bırakıp F/P olur, o zaman da Intel öneririm. Ayrıca ben render türü şeylerle de ilgilendiğim için Intel'e ısınamıyorum bir türlü. AMD daha kullanıcı dostu gibi geliyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı