@aybrktrhn i5-8400 2.8GHz hızında, peki bu turbo boost denilen özellik oyunlarda mı devreye giriyor yoksa biz kendimiz mi açıyoruz. Ayrıca anakartlar bu işlemcinin 4GHz frekansını kaldırabilir mi? en düşük olanı.
Ben o konulara pek takılmıyorum zira her şirketin iyi ve kötü parçaları olur ama bazı zamanlar gerçekten kaliteli parçalar yapılınca kullanım süresi uzun vadeli olabiliyor.AMD gerçekten hepimizi kurtaran firma oldu. Senelerce boşu boşuna oyaladı bizi Intel. Haswell, Skylake ve Kabylake serilerinde bu kadar performans artışı olmuyordu. AMD bastırınca bir anda sıçrama yaşandı. Skylake işlemcime ekmek veresim gelmiyor resmen.
I5 8400 öneriyorum ben de. Fiyat ve performans oranı çok iyi Kabylake' e göre.
1080P'de İ5 biraz önde, 2K ve 4K'da eşitler. Ama saf güçte Ryzen çok daha iyi ve soketi daha ileriye dönük. O yüzden benim genel önerim Ryzen yönünde. Intel de AMD gibi F/P olan ve güçlü olan işlemciler çıkarsın, onları da önerelim.Nedir bu Ryzen sevgisi anlamadım gitti. Ben 2011 yılında i7-2600 aldım ve halen kullanıyorum ve sistemimde 1060 var. En ufak darboğaz bile söz konusu değilken sen burada 2017 yılında çıkmış Ryzen öneriyorsun. Söyle bana o kadar eski bir işlemci böyle bir performans verirken neden i5-8400, 1600'den kötü olsun?
Hocam ben herhangi bir markanın fanboyu falan değilim, önerimin nedenlerini yazdım. Ne zaman ki Intel marka satmayı bırakıp F/P olur, o zaman da Intel öneririm. Ayrıca ben render türü şeylerle de ilgilendiğim için Intel'e ısınamıyorum bir türlü. AMD daha kullanıcı dostu gibi geliyor.@The Man From E.A.R.T.H. yaptığınız AMD fanboyluğudur.
@Barış Altun siz de Intel fanboyluğu yapmayın lütfen.
Eğer oyun odaklı olacaksa Intel öneririm. i5 8400, i7 7700'den daha performanslıdır.
Bazen render alır, bazen oyun oynarım diyorsanız AMD Ryzen serisine yönelin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.