Intel i7 7700 vs Intel i7 6700K

DarkMallet

Hectopat
Daha fazla  
Sizce MSI B250M Mortar anakart ile hangisi Nvidia GTX 1070 ile daha fazla performans verir? Hız aşırtma yapılmadığını ve yapılmayacağını var sayarsak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum B yongali anakartta zaten sonunda K ibaresi bulunan islemcinin bir anlami yok. k ibaresi demek carpan kilidi acik demek yani OC yapabilirsin demek.

OC yapulacaksa Z serisi bir anakart alinmali ama anladigim kadariyla OC istemiyorsunuz o halde 7700K nin bir anlami yok 7700 sizin icin uygun olandir ve B yonga setli anakarta uyar. 1070 ile performansta bir sorun yasamazsiniz

Dostum sorun yaşayacağımdan değil yani ikisi de aynı ücret o nedenle sordum bunu ikisi de aynı fiyat diye sordum. Yani hangisi daha iyi olur iseo nu alacağım ama donanım olarak aynılar zaten Boost Clockları aynı Base Clockları farklı sadece 6700K 4 GHZ, 7700 ise 3.6 bir bilgim olmadığından sordum.

B yonga setli anakarti tercih edecekseniz 7700 almaniz gerekir. Cunku 7700 Carpan kilidi kapali OC yapamiyorsunuz ve B seti bu OC islemi icin uygun degil.

İ7-6700K daha performanslı olacaktır.

İ7-7700 Turbo Boost ile o hıza çıkabilirken İ7-6700K stok olarak o hızda çalışıyor.
Her şey saat hızı değil dostum. Bu yaptığın yoruma bakarak yeni nesil işlemciyi eski nesil işlemciyle kıyaslarken saat hızıyla karşılaştırma yaparsan hata edersin. Skylake-Kaby Lake işlemciler arasında elle tutulur fark yok yorumuna katılırım ama.

Z Chipsetli bir anakart al. İleride almadığına pişman olursun ikinci el ile uğraşma.

Kendi kullandığım 6700k işlemcim fabrika çıkış frekansında 964 Cinebench puanına sahip. 7700'ın cinebench skoru 861. Üstelik 6700k'nın OC imkanı var ve 4.4GHz'te 976 Cinebench R15 skoru elde edebiliyorum. i7-7700'ın yeni olduğuna bakma performans açısından 4. nesil 4770k ile eşdeğerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…