Intel i7 7700HQ Sistem 60 FPS Sabitlenme sorunu

Kadir Turunç

Centipat
Intel i7 7700HQ.

NVIDIA 1050 Ti.

8 GB RAM.

Windows 10.

Arkadaşlar yukarıda belirttiğim sistemde 1 hafta önce ne oldu hatırlamıyorum bilgisayarı tekrar başlattım sonra oyunlarda FPS 60'da sabitlendi, üstüne çıkmıyor. Bazen 80leri falan görüyor ama ne oluyorsa bir şey hızlı bir şekilde 60'a çekmeye çalışıyor. 120FPS ile oynadığım oyunlar 60 FPS sabitlendi şu an bütün oyunlar bu şekilde. Sorunun NVIDIA kaynaklı olduğunu düşünmekteyim ama çözemedim. ( NVIDIA GeForce Experience üzerinde bulunan oyunlarda FPS 60 sabitleniyor.) (Knight Online oyun olarak eklenmiyor oraya ve onda 120 FPS görmekteyim.)

1590166825240.png

Denedim dediğinizi şuan olmadı. Zaten kapalıydı ON yapıp 1000 yaptım 60 sabit , oyuna giriş ekranında 120 fakat oyun içine girdiğinde 60 sabit.

GeForce Experience gereksiz bir uygulama. Oyun içi ayar yapmayı biliyorsan, kullanmana ve böyle saçmalıklarını çekmene gerek yok. Nvidia denetim masasında varsayılan ayarlarını yükleyin. Muhtemelen sorununuz düzelecek.

GeForce Experience gereksiz bir uygulama. Oyun içi ayar yapmayı biliyorsan, kullanmana ve böyle saçmalıklarını çekmene gerek yok. NVIDIA denetim masasında varsayılan ayarlarını yükleyin. Muhtemelen sorununuz düzelecek.

Size katılıyorum. Xbox ve GeForce Experience saçma sapan bir yazılım. Ve iki yazılım bir biri ile kavgalı resmen bir birlerini engelleyip duruyorlar.

Varsayılan ayarlara getirdim birçok kez düzelmedi.

GeForce Experience'den kurtulmanın yolu var mı peki ve Xbox?

Xbox kaldırdım ama gitmiyor sürekli biyerlerden çıkıyor.

Oyun içi ekran görüntüleri bu şekilde, en düşük ayardada 60FPS en yüksek ayardada 60 FPS.

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    633,1 KB · Görüntüleme: 36
  • 3.PNG
    3.PNG
    888,3 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Size katılıyorum. Xbox ve GeForce Experience saçma sapan bir yazılım. Ve iki yazılım bir biri ile kavgalı resmen bir birlerini engelleyip duruyorlar.

Oyun içi ekran görüntüleri bu şekilde, en düşük ayardada 60FPS en yüksek ayardada 60 FPS.
Ekran kartı sürücüsünü ddu ile kaldırın. Nvidia ile ilgili olan klasörleride silin. Sürücüyü tekrar kurarken temiz kurulumu seçip, GeForce Experience tikini kaldırın. Xbox kapatmayı forumda bulabilirsin. Bu işlemlerden sonra sorununuz düzelecektir.

Nvidia denetim masası ,3d ayarları yönetmede dikey senkronizasyonu kapalı yapıp dener misin?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    45,4 KB · Görüntüleme: 40
GeForce kurmadan NVIDIA kurdum ama düzelmedi. NVIDIA'da değil sorun. Muhtemelen Xbox yüzünden. İnternet üzerinde ki bütün işlemleri yaptım ona da ama o meret ne kapanıyor ne de siliniyor. Regedit üzerinden de kapattım kapandığından emin bile değilim. Güncelemeleri alıyor Windows kaynaklı gibi duruyor şu an sorun. NVIDIA temiz kurulum yaptım her şey sıfırlandı ama düzelmedi.

Karşılaşıp çözen arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Yoksa format atacağım.
NVIDIA denetim masası, 3D ayarları yönetmede dikey senkronizasyonu kapalı yapıp dener misin?

Onlarda kapalı, oyun içi v-Sync'de kapalı harici monitör de de kapalı, ekran ayarlarında DVR mi ne vardı onların hepsi kapalı.

1 Hafta önce de hepsi kapalıydı ama sorun yoktu herhangibir ayar değişikliği yapmadım bugün yaklaşık 6 7 saat bütün ayarları tek tek kontrol ederek tekrar tekrar yaptım fakat maalesef düzelmedi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı