Şimdi Vatan Bilgisayar'da 22K'ya sistem buldum. Biraz daha araştırma yapsam daha iyi sistemler bulacağımı biliyorum ama şimdilik bunu referans alalım.
INTEL I5 12400F - RTX 4060 - H610M - 500GB M.2 SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
İşlemci farkına bakıyoruz.
We compared Intel Core i7 7700K (4.2 GHz) against i5 12400F (2.5 GHz) in games and benchmarks. Find out which CPU has better performance.
Sentetik testlerde işlemcide 2 kat performans farkı var.
Ekran kartına bakıyoruz. Oyunlarda da sentetik testlerde de fark çok fazla.
We compared RTX 4060 vs GTX 1650 to find out which GPU has better performance in games, benchmarks, and apps.
%200e varan fark var (neredeyse 4 kat)
Basit bir oyun oynayan kullanıcı olduğumu farz edelim. 0 sistemle 90 FPS alıyorum, senin ikinci el sisteminde 35 FPS alacağım. Sen ikinci elde satıyorsun bunu. Şimdi söyle bana vatandaki sistem 22kya satılıyorsa senin elindeki sistem nasıl 20-25k etsin?
Ekstra olarak da senin işlemcinde TPM 2.0 yok. Windows 10 güncelleme desteğini kesiyor, bypass yöntemi olmadan W11 kurmak mümkün değil. Kursak bile TPM hatası alacağım uygulamalar olacak.
İstediğin kadar temiz olsun, en üst seviye olsun eskidi.
en basitinden Cyberpunk'u en düşük ayarlarda açacak bu sistem. Yeni çıkan AC Shadows'da 30 FPS görüyor. Yeni çıkan AAA oyunlarda 30 FPS göremeyen bir sistem ne kadar etmeli?
Direkt GTX 1650 ve RTX 4060 oyun performansı farkı.