Intel i7 9750H laptop ısınıyor

Yuuvibing

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar,
Sistemim:
i7 9750H.
GTX 1650.
16 GB 2666 MHz RAM.
512 GB SSD.
Laptop'ı alalı 1 sene kadar oldu ve sıcaklıklar oyun oynarken hep 90 derecenin üzerinde ve ara sıra 100 dereceyi görüyor, undervoltage yapmak istiyorum fakat çok kısmaktan kaçınmak da istiyorum çünkü geçen sefer yaptığımda işlemcim yeterince güç besleyemediğinden mavi ekran alıyordum, undervoltage ayarlarını yapmamda yardımcı olabilecek biri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,
Sistemim:
i7 9750H.
GTX 1650.
16 GB 2666 MHz RAM.
512 GB SSD.
Laptop'ı alalı 1 sene kadar oldu ve sıcaklıklar oyun oynarken hep 90 derecenin üzerinde ve ara sıra 100 dereceyi görüyor, undervoltage yapmak istiyorum fakat çok kısmaktan kaçınmak da istiyorum çünkü geçen sefer yaptığımda işlemcim yeterince güç besleyemediğinden mavi ekran alıyordum, undervoltage ayarlarını yapmamda yardımcı olabilecek biri var mı?
Undervolt konusunda bilgiliyim. Buyurun yapalım. Ancak ThrottleStop uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Yükleyin ardından buluşalım burada.

Bu arada gayet normal. Benim laptopda 84 derece olup duruyor oyun oynattirmiyor. En pahali macunu surdum yine degisen birsey olmadi.
Malesef hala laptoplar oyun oynamak icin istenen seviyede degil.

Bu arada gayet normal. Benim laptopda 84 derece olup duruyor oyun oynattirmiyor. En pahali macunu surdum yine degisen birsey olmadi.
Keşke benimki de 84 derece olsa.
1624804364670.png

Bunu da bırakayım şöyle

Keşke benimki de 84 derece olsa.
Eki Görüntüle 1085677
Bunu da bırakayım şöyle
Sizin ki belki daha ust seviye oyun oldugu icin olabilir. Overwatch da Rainbow da oynayamiyorum oyun ben. Ellerim bileklerim yaniyor. Bilgisayar daha fazla yorulmasin diye kapatiyorum.

I7 7gen
1050 TI
16GB RAM
1TB HDD
ASUS GL553VD

Asusun yeni laptoplarinda 3 fan oldugunu gordum. Belki isinma en aza indirmislerdir. Ama benim gibi tek fanlarda felaket isinma var.

Yükledim, sizi dinliyorum.
Öncelikle birkaç bilgilendirme yapayım:
Eğer doğru değerler ile Undervolt edemezsek;
BSOD ekranı
Sistem Donması olabiliir. Paniğe gerek yok. Parçalar düşük voltajda zarar görmez. Yapacağınız şey Power tuşundan basılı tutup kapatmak. Sonrasında tekrar deneme yapmak zaten ben çok kritik noktalar ile ayarlama yaptıracağm. Hem zamanınızı almayız fazla. Hem de isabetli olur. Ancak sistem donması yaşayabiliriz. Dediğim gibi kapatırsınız.

FIVR sekmesinin fotoğrafını ilk olarak rica edeceğim. Fotoğrafı mesajınıza ek olarak paylaşırsınız. Daha güzel ayarlamalar için yardımcı olabilirim bu yüzden iyi olabilir.

CPU Cache ilk ayarlanacak kısımdır. CPU Cache voltaj değişimine karşı hassastır. İlk o ayarlanmalıdır. Bu bana göre oldukça önemlidir.

FIVR sekmesinde:
1624804458646.png

Şuradan CPU Cache'i seçin. Ardından Hemen bu kısımın altındaki bölümde "Unlock Adjustable Voltage" tikini işaretleyin.

Sonrasında:
1624804571181.png

*Bu görüntüdeki benim kendi ayarım. Bu fotoğraftaki gibi ayarlamayın.

CPU Cache kısmında resimde de görmüş olduğunuz gibi Range'i 250mV'ye alın.
Ardından Offset Voltage kısmını -125 olarak ayarlayın. *** -125 olarak ayarladığınıza emin olun. Pozitif değer sakın yapmayın.***
Bu -125 eşiği aslında önbelleklerin hassasiyetini bize direkt belirtiyor. Olmaz ise daha güvenli bir Undervolt ayarı deneyeceğiz. Olur ise buradan yavaş yavaş arttıracağız Offset Voltajını. -125 olarak ayarlayın ve sağ alttan Apply'e basın. Muhtemelen bir sorun olmayacak ve sistem normal akışında devam edecektir. Apply'a bastıktan sonra FIVR sekmesinin bana ekran görüntüsünü atın. Sonrasında devam edeceğiz.

Oyun oynarken her zaman en yüksek ayarları kullanıyorum ve fps'im her zaman oldukça yüksek, performans kaybı yaşadığımdan değil ama işlemcim can çekişiyormuş gibi hissettiğimden undervoltage zahmetine giriyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı