Intel i9 14900K vs i9 14900KS

msevindik

Hectopat
Selamlar,

Kurgu bilgisayarımı değiştireceğim malum biraz eskidi :)
Güncel olarak i9 10940X kullanıyoruz. 2666 soket anakart mevcut, aşağıdaki işlemcilerden birisini alacağım ve anakart gerekli olacak tabii. Sadece arasında 6 bine yakın fiyat farkı var ancak ne tür fark olduğunu bir türlü bulamadım.

i9 14900K ile i9 14900KS arasındaki fark nedir? Hangisini almalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Güncel olarak i9 10940X kullanıyoruz. 2666 soket anakart mevcut, aşağıdaki işlemcilerden birisini alacağım ve anakart gerekli olacak tabii. Sadece arasında 6 bine yakın fiyat farkı var ancak ne tür fark olduğunu bir türlü bulamadım.

i9 14900K ile i9 14900KS arasındaki fark nedir? Hangisini almalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum.

6 bin liraya değecek bir fark olduğunu düşünmüyorum. Aralarında turbo frekans farkı var o da 200mhz. Tabii ki daha hızlı olan en iyisidir fakat, 6 bin lira verip 200mhz alacağıma 5 saniye daha beklerim kurguda daha iyi.

Bu ayın sonunda yeni AMD işlemciler çıkıyor, bu çeyrek sonuna yakında yeni Intel işlemciler çıkıyor. Bir ay beklemenizi öneririm.

Selamlar,

Ks ile biten işlemciler fabrikasyon çıkışlı hız aşırtırılırmış işlemciler oluyor ancak yukarıda dendiği sırf 200 MHz için 6K para verilmez.

İlginize çok teşekkür ederim evet, 200mhz için değmez o parayı anakartta kullanırız o halde :)

ASUS PRIME Z790-P Intel Z790 Soket 1700 DDR5 7200MHz (OC) M.2 Anakart alsak sistem için iyi olur mu peki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı