Intel i9 9900K Alınır mı?

Aeter Bloom

Kilopat
Daha fazla  
Aylardır Intel i9 9900K'nın fiyatını takip ediyorum. Geçen aya kadar 3900 3700 TL'ye kadar gerilemişti. Şimdi kontrol ettiğimde 3200-3400 arasında fiyatları. Bu fiyatlara alınır mı yoksa doların düşüş seyrine göre biraz daha bekleyip almak mı daha mantıklı? Bunu alacağına AMD al demeyin lütfen sadece fiyat ve alınabilirlik üzerine bilgilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
3200'e bulursanız alın. 1080P'de rakibi yok. Daha üstü çözünürlüklerde işlemcinin pek bir anlamı kalmıyor zaten.

İşim oyunla değil, multi-tasking ile dersenize de AMD bariz seçenek oluyor.

Ülkemizde Doların kur seyri kadar karmaşık birş ey yok. Elin Twitter'cısı bir twit attımı Dolar 7 TL. O yüzden düşünürken bunu göz önünde bulundurun.

Hem belirttiğiniz fiyatta fena durmuyor.

Doların ne olacağı belli değil.Daha inermi hiç belli değil.Ben 8700K kullanıcısıyım.Çok memnunum.Onu da tavsiye edebilirim.

Tüm sitelere baktım nerdeyse fiyatı ortalama 3450-3500 TL bandında.
Nanokatalogta Tray halde var bir tek 3279 TL'ye o siteye ne kadar güven olur o kadar değerli bir parça yurtdışından garantisiz Tray halde alınırmı o konu sıkıntılı.
Ayrıca AMD önermeyin demişin ama şimdi 3450 TL verdin diyelim işlemciye üstüne Z390 orta seviye bir kart en az 1150 TL verecen toplam 4600 TL harcayan. Üstüne İntel'in yeni soketi çıkacak 2-3 ay sonra elindeki sistem eski kalacak ve gelişime kapalı olacak bir üstü yok.
Atıyorum şuan 3800x alsan 2800 TL filan fiyatı üstüne 1500 TL bantında kaliteli ve yeni nesil bir X570 anakart alırsın. Birbirine yakın performans alırsın hemde yeni teknoloji anakart ve işlemcin olur üstüne 2-3 yıl sonra 3950x flan gibi ekstrem bir işlemciye geçebilirsin anakartın destekler.

Paran varsa alınır niye alınmasın? Intel'in standart platformlar için sunduğu en güçlü işlemcilerinden birisi. Beklersen kurban bayramında fiyatı biraz daha düşebilir belki. Ha fikrimi soracak olursan Ryzen 9 varken almak mantığı yok saymak olur hele ki MSI anakartlardaki sıvı soğutma hediyesi varken.

3200'e bulursanız alın. 1080P'de rakibi yok. Daha üstü çözünürlüklerde işlemcinin pek bir anlamı kalmıyor zaten.

İşim oyunla değil, multi-tasking ile dersenize de AMD bariz seçenek oluyor.
oyun için almayı düşünüyorum

Yorumun için teşekkür ederim. AMD önermeyin demedim. Kıyas yapmak istemedim çünkü. Bu işlemcinin fiyatı düştüğü için alınabilirlik durumu hakkında görüşlerinizi merak ettim. N11 de 3400 civarında indirim koduyla birlikte 3300 e kadar düşüyor. Zaten belirttiğim gibi 3200 3400 arasında fiyatları.AMD konusuna gelirsek hocam eğer 3800x alırsam muhtemelen Asus Rog Strix X570 E alırdım ya da Msi ın anakartlarından biri de olabilir soğutucu hediyesi olduğu için. Gördüğün gibi konu birken başka yerlere de dallandı
Yani konuyu açmamın sebebi fiyat olarak Temmuz ayı başında 3700 lerden bugün 3400 e kadar gerilemiş olması ve indirim kodu ile beraber yaklaşık olarak 300 - 400 tl indirimli (3700-3400=300) olması dikkatimi çekti.. Hal böyle olunca da indirim varken değerlendirmek iyi olur düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kolaylıkla 5.0 Ghz'de çalıştırılabilen bir işlemciyi 4.7'de kullanıp ikisini karşılaştırmışlar ve izlediğim kadarıyla yine önde 9900k. AMD yaklaştı, fiyat/performans olarak geçeli çok oldu bile, ancak ben yine de rakip diyemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…