Intel, Iris Xe GPU İçeren 11. Nesil Intel Core İşlemcileri Pazara Sunuyor

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Intel, ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar için iş akışlarında rakip ürünlere kıyasla 2,7 katına kadar daha hızlı içerik oluşturma, %20’nin üzerinde daha hızlı ofis üretkenliği ve 2 katından daha hızlı oyun ve video akışı sunan, Intel® Iris® Xe grafik mimarisine sahip 11’inci Nesil Intel® Core™ işlemcilerini pazara sunuyor. Intel, bugün yeni nesil mobil PC işlemcilerinin […]

Devamı: Intel, Iris Xe GPU İçeren 11. Nesil Intel Core İşlemcileri Pazara Sunuyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

APU sektöründe rekabet kızışıyor . Son çift sistem modası da üst seviye APU`ların pazar payını arttırıyor. Ben de sistemimi yenileyip çift sistem kurulumu yapmayı düşünüyordum, bana uyar mı bakarız artık.

Son düzenleme:
Intel çok büyük darbe indirecek GPU pazarına.

NVIDIA ve AMD firmaları hariç ekran kartı çıkaran yok. Intel ekran kartı ile üst düzey performans alacaktır çünkü Intel işlemci teknolojisinden dolayı deneyimlidir ki kendi işlemcilerine göre de ciddi optimizasyon yapar ekran kartlarına.

Bu arada dediğim çıkarsa AMD piyasadan silinir gibi

Eğer Intel, fiyat-performans ürünler çıkarırsa AMD’nin vay haline. Zira AMD fiyat-performans sayesinde buralara kadar gelebildi. Bunu Intel’e kaptırırsa bundan sonra kumda oynayabilirler.

Yeni FPS oyunu çıkar:

CS:GO devri kapandı!

Hiçbir zaman CS devri bitecek diye bir şey demedim tam aksine bitmez dedim.

Intel'in karşısında sadece NVIDIA rakip olarak durabilir, AMD her zaman F/P ürünlerinden dolayı yerini korumakta ancak Intel'in F/P ürününün, NVIDIA düzeyinde performans sağlaması muhtemel.

Bu gerçekleşirse AMD'nin ekran kartı piyasasında kalması için bir neden bulunmaz.

Hele Intel’in driver’ları düzgün çıkarsa geçmiş olsun. Maliyetinin biraz üstüne vermeli ki kartları barınabilsinler piyasada.

@Denizeri24 benzetme yapmıştım... AMD markasını sevdiğimden kaynaklı fakat AMD hem ekran kartı(NVIDIA'nın kazandığı) hem işlemci sektörlerinde yarış halinde. Bana göre piyasa AMD sayesinde tekelleşmekten kurtuluyor. AMD olmasa idi NVIDIA ve Intel bu denli yenilik getirmezlerdi. İşlemci olarak kendilerine çok katmıyorlardı. Kendim i5-2500 işlemci kullanıyorum o kadar seri geldi geçti ve gerçekten halen performans göstermekte. AMD 3000 serisi işlemciler ile intel'i çok çekirdekte geçti tek çekirdekte yakaladı. Intel 10. nesilde bu nedenden çok çekirdek performansına önem gösterdi. AMD markasının Nvidia RTX 3000 serisine ve Intelin 11. nesil işlemcisine yenilmesi muhtemel ki işlemci konusunda güzel bir şeyler bekliyorum AMD'den. Yıllardır çözülemeyen bir ekran kartı driver sorunu var zaten fakat AMD çöker ise piyasa yeniden tekelleşir. Bildiğim kadarı ile intel'in arkasında büyük markalar var zaten. Umarım bir gün 3. ve 4. marka çıkıverir PvP atarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…