Intel Iris Xe ile oyun oynanmıyor

İşletim sistemi
Windows 11

WukuWukong

Hectopat
Daha fazla  
RAM
1x8 GB, 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
SK hynix BC711 (256 GB)
Ekran kartı
Intel iris Xe
İşlemci
İntel i5 1135G7
Intel Iris Xe ekran kartım var. Çoğu modern oyunu bu lanet yüzünden oynayamıyorum. RAM'i 2x8 16 GB 3200 MHz yaparsam faydası olur mu? Oynayabilmem için öneri verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel Iris Xe ekran kartım var. Çoğu modern oyunu bu lanet yüzünden oynayamıyorum. RAM'i 2x8 16 GB 3200 MHz yaparsam faydası olur mu? Oynayabilmem için öneri verirseniz sevinirim.
Düşük performans almanız normal.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tam olarak probleminiz nedir?

Buradaki tek fark 16 GB RAM diyebilirim.

Modern oyun derken?

Aynı işlemcili ASUS laptoptan bende de var. Sıkıntı çekmedim.

Buradaki tek fark 16 GB RAM diyebilirim.

Modern oyun derken?

Aynı işlemcili ASUS laptoptan bende de var. Sıkıntı çekmedim.

PUBG, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, hatta onlar bir tık yüksek size şunu söyleyeyim: CS:GO'da bile sorun var. Testlere bakıyorum benimkiyle tamamen aynı sistem ama onlarda CS:GO kasmıyorken ben de çözünürlüğü en düşüğe getirmezsem kasıyor. HP tarafından verilen testleri falan yapıyorum sorunsuz diyor tüm donanımlara. Acaba Ram yükseltmesi yaparsam düzelir mi?

PUBG, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, hatta onlar bir tık yüksek size şunu söyleyeyim: CS:GO'da bile sorun var. Testlere bakıyorum benimkiyle tamamen aynı sistem ama onlarda CS:GO kasmıyorken ben de çözünürlüğü en düşüğe getirmezsem kasıyor. HP tarafından verilen testleri falan yapıyorum sorunsuz diyor tüm donanımlara. Acaba RAM yükseltmesi yaparsam düzelir mi?

Isı ile ilgili sorun olabilir mi? Mümkünse gözlemleyebilir misiniz?

Bana göre RAM ile ilgili değil.

Oyun içi kaynak kullanımları da paylaşırsanız sevinirim.

Isı ile ilgili sorun olabilir mi? Mümkünse gözlemleyebilir misiniz?

Bana göre RAM ile ilgili değil.

Oyun içi kaynak kullanımları da paylaşırsanız sevinirim.

Oyunu silmiştim, en son ocak ya da şubat ayında oynadığımda oluyordu. Sizin için tekrar yükleyip oynarım fakat kaynak kullanımlarını gösteren uygulamayı nereden bulabilirim? Veya CS:GO'da öyle bir özellik var mı? Çünkü mesela bu ekran kartı ve benimkiyle aynı sistem Rainbow Six: Siege'da 70 FPS'e kadar çıkıyor. (vir tane videoda gördüm benimkiyle tamamen aynı sistem ama yanlış hatırlamıyorsam RAM MHz'si o sistemin bir-iki tık düşüktü)

MSI Afterburner ile görebilirsiniz.

RAM MHz farklı olması çok fark yaratmaz.

Oyunu kursanız iyi olabilir. Boşta sıcaklık değerlerini de paylaşın.

MSI Afterburner ile görebilirsiniz.

RAM MHz farklı olması çok fark yaratmaz.

Oyunu kursanız iyi olabilir. Boşta sıcaklık değerlerini de paylaşın.
Sıcaklık değeri görev yöneticisinde gözükmüyor benim bilgisayarımda. Hangi uygulama ile bakabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı