Intel işlemci fanı vidalanabilir mi?

517298

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Merhaba Intel Core i5 7400 işlemcinin stok fanının bir ayağı kırıldı ve tam oturmuyor, bu da işlemcinin bir süre sonra ısınıp kapanmasına neden oluyor. Bende bir videoda gördüm fanın ayaklarını çıkarıp yerlerine vida taksak olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Intel Core i5 7400 işlemcinin stok fanının bir ayağı kırıldı ve tam oturmuyor, bu da işlemcinin bir süre sonra ısınıp kapanmasına neden oluyor. Bende bir videoda gördüm fanın ayaklarını çıkarıp yerlerine vida taksak olur mu?

Plastik kelepçeler var ya cirt olarak da geçiyor onunla yap gayet güzel olur daha önce yaptım ama düzgün yapman lazım sonuna kadar sıkmazsan gevşek olur.

Yapabilirsen idarelik olur, neden olmasın. Ama yakınında tanıdık bir bilgisayarcı falan varsa onlarsa kenarda boşta duran eski püskü işlemci fanları vardır. Rica et yada cüzi bir miktara git bir fanın ayaklarını sök, kendininkine tak.
Yada internettede satılıyor sadece ayak, onlarada bakabilirsin.

İkinci elde o fan 50-100 lira. Basınç farkından dolayı kartı zorlarsın gerek yok. Hatta fan ayakları bile satılıyor.

Hiç uğraşmayın bence 50-100 tlye ikinci el satılıyor aynısından alın.

Hocam zorlamayın bence ikinci elden bir fan bulup takmanızı veya yeni klipsler bularak montajlamanızı tavsiye ederim öbür türlü PCB devreye zarar veririsiniz gibi görünüyor.

Sağlam kalan 3 ayağını iyi takarsan kırık olan yanıyla uğraşma bile yine iş görür. Fakat bu devirde her şey pahalı 3 5'ten kaçma fan al tak garantiye al işi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı