Çözüldü Intel işlemci için Ubuntu 20.04

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yunusilk

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Eski Lenovo G580 i5 işlemcili bilgisayarım için Ubuntu 20.04 indirmek istiyorum ancak ISO dosyasında AMD64 yazıyor.
Intel versiyonunu bulamadım. Ubuntu'nun Intel versiyonu yok mu acaba?

Çözüm
AMD64 mimarinin adıdır. Bu mimari şuan hem Intel hem AMD işlemcilerde kullanılıyor yani isminde AMD yazdığı için sadece AMD işlemcilere özel değil, bu AMD64'ün bir diğer adı x86_64 veya insanlar arasında direkt 64 bit olarakta isimlendirilir mutlaka görmüş duymuşsunuzdur.
Merhaba arkadaşlar.
Eski Lenovo G580 i5 işlemcili bilgisayarım için Ubuntu 20.04 indirmek istiyorum ancak ISO dosyasında AMD64 yazıyor.
Intel versiyonunu bulamadım. Ubuntu'nun Intel versiyonu yok mu acaba?

Öyle yazmasına takılmayın herhangi bir sorun olmadan kurabilirsiniz.
Ben i5 10210u ile kullanmıstım.

AMD64 mimarinin adıdır. Bu mimari şuan hem Intel hem AMD işlemcilerde kullanılıyor yani isminde AMD yazdığı için sadece AMD işlemcilere özel değil, bu AMD64'ün bir diğer adı x86_64 veya insanlar arasında direkt 64 bit olarakta isimlendirilir mutlaka görmüş duymuşsunuzdur.

Çözüm
Amd64, 64-bit demek.
i860 ise 32-bit demek.
64-bit'i ilk olarak AMD ürettiği için, AMD patentini almış ve adı amd64 olarak geçiyor.
Yani AMD64 tüm x86_64 işlemcili bilgisayarlarda çalışır.

@ab160803 @Umut561
Teşekkürler cevaplar için. Ama benim bilgisayarım 32 bit ve 32 bit seçeneği yok bu sefer de 😕

@ab160803 @Umut561

Teşekkürler cevaplar için. Ama benim bilgisayarım 32 bit ve 32 bit seçeneği yok bu sefer de 😕
Bilgisayarınız 32 bit olamaz çünkü Intel'in i serisi işlemcileri 2010 yılından beri var ve 32 bitin devri 2010'dan çok daha uzun zaman önce bitmişti. O tarihte bütün işlemciler 64 bit olarak üretiliyordu. Eğer Windows'ta sistem bilgisine baktığınız yerde 32 bit yazıyorsa o bilgisayarın 32 bit olduğu anlamına gelmez sadece Windows 32 bit olarak kurulmuştur, işlemcinizde 64 bit desteği var. Ubuntu ISO'sunu indirip çalıştırabilirsiniz.

Buradan 64 bit desteklediğini görebilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı