Intel işlemci isimlendirmeleri nelerdir?

HeySelamBenTaha

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sadece merakımdan soruyorum. CPU'lardan 1 gram bile anlamıyorum sormak istediğim 3 soru var.
1-Lake ismi ne demek? Lake serilerinin kronolojisi nedir?
2-Intel Core i5, Core 5 ve Ultra Core 5'in farkı nedir?(gördüğümkadarıylaultra 5'in destek versiyonu yok)
3-Intel EVO sertifikası nedir?
Şimdiden cevap verenlere teşekkürler.

1) Alder Lake gibi isimler işlemci mikro mimarisi isimlendirmesi için kullanılır.
2) Ultra işlemciler yapay zeka desteklidir ve daha çok iş amaçlı kullanılır.
3) Cahil ilan edilmem umarım ama ben de bilmiyorum.

3) Intel tarafından bazı standartları karşılayan laptoplara veriliyor. USB bağlantı noktaları Wi-Fi sürümü pil ömrü vesaire vesaire.

Intel EVO diz üstü sistemler için tasarlanmış özel bir sertifika türüdür Intel'in çeşitli testlerinden geçen diz üstü sistemler EVO sertifikası adı altında satışa geçmiştir. Bu testler ise pil performans kullanış oranı vesaire.

Yazım yanlışımdan dolayı özür dilerim uyumadan hemen önce yazmıştım.Peki neden Core Ultra 5'in desktop versiyonu yok? Ayrıca 12. nesilden itibaren lake isimleri neler.Cevap yazan herkese teşekkürler.

Peki neden Core Ultra 5'in desktop versiyonu yok? Ayrıca 12. nesilden itibaren Lake isimleri neler?
1) Yapay zekayı genelde masaüstü kullanıcıları tercih etmez. Zaten iş için birisi genelde ya laptop ya da All in One PC alır.
2) 12. Nesil: Alder Lake
13. ve 14. Nesil: Raptor Lake

1) Yapay zekayı genelde masaüstü kullanıcıları tercih etmez. Zaten iş için birisi genelde ya laptop ya da All in One PC alır.
2) 12. Nesil: Alder Lake
13. ve 14. Nesil: Raptor Lake

Çok teşekkürler hocam sadece Lunar Lake ve Meteor Lake kaçıncı seridir merak etmiştim

Intel isimlendirmeyi değiştirdi. Artık bütün işlemciler Core Ultra + Model numarası olarak çıkacak piyasaya. Yani 14900K'nın sonraki nesili Core Ultra 9 285K gibi.

Yeni nesil masaüstü işlemcileri isimlendirmeleri aşağıdaki gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…