İntel İşlemcilerdeki Güvenlik Açığı AMD İşlemcilerde de Var Mıdır?

Ozy Bird

Hectopat
Daha fazla  
İntel birkaç gün önce çok ciddi bir güvenlik açığını duyurdu. Pentium, Celeron, Atom ve Xeon işlemciler ile birlikte altıncı, yedinci ve sekizinci nesil Core işlemcileri (Skylake, Kaby Lake ve Kaby Lake R) etkileniyor. 2015 ve sonrasında satışa çıkan tüm masaüstü ve dizüstü sistemleri ortada bırakan açık, sunucu ile nesnelerin interneti cihazların bu durumdan etkilendiği söyleniyor.

Benim endişem şöyle. Benim sistemim AMD Ryzen. Gördüğüm kadarıyla İntrel başarılı işlemci yapma konusunda AMD'den daha iyi. Buna rağmen İntel'de çok ciddi bir güvenlik açığı ortaya çıkıyorsa AMD işlemcilerde dünden böyle bir sorun yaşanmaz mı?

Kesinlikle şu söze "İntel işlemci yapama da AMD firmasından daha iyi" karşıyım. Amd dediğiniz firma açık kaynak paylaşan bir firma. Kaldı ki intel ve nvidia gibi firmaların oyunlara para gibi rüşvetler vererek kendilerini ön plana sürdüğünü biliyoruz. Kaldı ki siz sizin aldığınız 800 TL olan Ryzen işlemci onların i5 işlemcilerinin en üstüne denk. Kaldı ki AMD tamamiyle yetişti sayılır belki de çoğu alanda geçmiştir.

Kesinlikle şu söze "İntel işlemci yapama da AMD firmasından daha iyi" karşıyım. Amd dediğiniz firma açık kaynak paylaşan bir firma. Kaldı ki intel ve nvidia gibi firmaların oyunlara para gibi rüşvetler vererek kendilerini ön plana sürdüğünü biliyoruz. Kaldı ki siz sizin aldığınız 800 TL olan Ryzen işlemci onların i5 işlemcilerinin en üstüne denk. Kaldı ki AMD tamamiyle yetişti sayılır belki de çoğu alanda geçmiştir.
Ben AMD'yi İntel'den daha çok seven biriyim. Hatta Ryzen logolu t-shirt alıp giyecek kadar AMD'yi çok seviyorum. İntel'in G4560 politikasından sonra onlara kin ve nefret duymuşluğum bile vardır :D. Forumda bu durum ile ilgili bir konum bile var :D.
Benim bildiğim daha önce bir kez İntel Pentium 4'leri çıakrdığında AMD Athlon 64 işlemcilerle öne geçmişti. Birde şu an Ryzen işlemcilerde öne geçti sayılır. Onun dışındaki tüm serilerde İntel hep önde oldu. Böyle olunca da yiğidi öldür hakkını ver, dünyada hem sayıca hemde oran olarak intel daha çok işlemci üretti, daha çok başarılı oldu dolayısıyla AMD'den daha tecrübelidir ve daha az hata yapması beklenir diye bir mantık yürütmek saçma mı olur?
İntel aradaki farkı uçurum şekilde açmadıkça fiyat performans ve cana yakın olmasından dolayı benim tercihim hep AMD'dir :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı