Intel işlemcilerdeki sorunlar halen devam ediyor mu?

Daha fazla  
Aylar önce Intel tarafında işlemcilerde çok fazla sorun çıkmaya başladı, çok ayrıntısını bilmiyorum ama bilen bilir. Laptoplarda 13 ve 14. nesillerde 1.4v üstünü çekmeye çalıştığında da aynı soruna yol açıyor ve bozulmalar oluyormuş. Bir ara Intel güncelleme yayınlayıp sorunu çözdüğünü iddia ediyordu. 14. nesil laptop alıp da şu ana kadar sorun yaşayan oldu mu? Ben de almayı düşünüyorum ve açıkçası kararsızım.

Son düzenleme:
Laptoplarda 13 ve 14. nesillerde 1.5v üstünü çekmeye çalıştığında da aynı soruna yol açıyor ve bozulmalar oluyormuş.
Bu bilgiyi hangi bilmez verdi çok merak ettim. Öyle bir sorun yok laptoplarda.

Bu bilgiyi hangi bilmez verdi çok merak ettim. Öyle bir sorun yok laptoplarda.
burada bahsediyor, reddit üzerinde de çok fazla post mevcut laptoplarda da aynı sorunun olduğuna dair. 1.5v değil 1.4v olacak bu arada yanlış yazmışım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

işlemci 1.4v üstü çekmeye başladığında(5.5ghz üstüne çıkıyor demek bu) felakete yol açıyormuş.

Hocam zaten işlemciyi özellikle zorlamazsanız 5.5GHz üstüne çıkmaz. Oyun oynuyorsanız dert edeceğiniz bir şey yok.

Hocam zaten işlemciyi özellikle zorlamazsanız 5.5GHz üstüne çıkmaz. Oyun oynuyorsanız dert edeceğiniz bir şey yok.
hocam sorun zaten işlemcinin voltajı dengesiz şekilde çekip 1.4v üzerine çıkması, yani konu 5.5ghz olması değil. Forumdaki çoğu kişi oyun oynuyor zaten ama ona rağmen 5-5.2ghz sınırlandırmışlar.

@magnico hocam bakar mısın sende de alacağım laptoptan mevcut

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…