anakartınız nedir?
Pardon yazmışsınız. Araştırıp cevap veriyorum.
Hocam destekliyor olması lazım ancak baştan uyarımı yapayım adımları doğru yapmazsanız anakartınıza zarar gelebilir bunun bilincinde hareket edin. Bildiğim kadarıyla şu adımları takip edeceksiniz ( eksik veya yanlış olabilir araştırmadan hareket etmeyin. Çok eskiden araştırdığım bir konuydu yanlış hatırlayabilirim.)
İşlemci seçerken slbbm olmasına özen gösterin onlar daha stabil oluyordu örneğin Xeon E5450 slbbm ( işlemcinin üstünde yazar bu)
İşlemcinin hangi pinleri olduğunu hatırlamıyorum internetten stiker alıyorsunuz ve birkaç pinine yapıştırıyorsunuz.
Önce var olan BIOS'u yedekleyip ardından BIOS'a Xeon microcode eklemeniz gerekecek. Sonra BIOS'u USB belleği FAT32 olarak biçimlendirip BIOS dosyasını atıyorsun ve boot menüsünü açıp BIOS güncellemesini yapıyorsun.
Sonra modladığımız (sticker yapıştırdığımız ) işlemciyi takıyorsunuz. Doğru yaptıysanız BIOS'ta işlemciyi doğru göreceksiniz. Farklı bir adım var mıydı hatırlamıyorum. Bu biraz uğraştırıcı bir işlem ve uğraşmak istemiyorsanız Q9550 gibi bir Quad Core alın hiç uğraşmayın.