Intel Management Engine Varolmayan bir aygıt belirtildi Hatası

viaccess

Hectopat
Makaleler
9
Merhaba arkadaşlar , BIOS'u güncelledim güncelleyeli Aygıt Yöneticisine hep girdiğim zaman yanında sarı ünlemli Intel Management Engine Interface vardı. Sorunu anlayabilmek için çift tıklayıp açıklamayı okuduğumda "Bu aygıt başlatılamıyor. Varolmayan bir aygıt belirtildi." hatasını görüyorum. Nasıl düzeltebilirim ? Anakart : Foxconn H55MXV, Intel Core i5 -750 işlemci , 4GB RAM , ATI HD 4650 ekran kartım var. Hiç donanım değişikliği yapmadım.

Kurulabilecek temel sürücüleri kurdum. H55 chipseti için Intel'in sitesinde Windows 8.1 sürücüsü bulamıyorum maalesef. Anakartın sitesinde de zaten destek bitmiş , Windows 8 sürücüleri yok.

2-3 gün önce formatı attım. Bu arada orijinal kullanıyorum (Win8.1 Industury Pro)

• Grafik sürücüsünü yükledim. Ses kartı, ağ kartı sürücülerini güncelledim.
  • Intel'in sitesinde H55 çipsetini arattım ama sürücüsünü bulamadım, biraz karmaşık site.
  • Bende aygıt yöneticisini açtım Intel(R) H55 Express Chipset LPC Interface Controller - 3B06'ın donanım kimliğinden sürücüyü bulup yükledim.
    Windows Update'ten güncelleştirmeler tamam.
  • En son BIOS güncellemesi yapıldı.(2011-2012 tarihli olması lazım BIOS'un.)
  • Sürücüyü zamanında devre dışı bıraktım, kapattım, sürücüsünü sildim.
  • Intel(R) Management Engine Interface'in donanım kimliğinden sürücü sitelerini tarattım , ama Windows 8/8.1 uyumlu olanı yok.
  • Foxconn'un sitesinden anakartımı buldum , desteği kesmiş zaten . En son uyumlu sürücüler Windows 7 için.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı