Intel mi AMD mi?

Gaming tarzı düşünüyorum,şuan en mantıklı game garage slayer 4 var ama fan sesi gibi bir şikayet varmış. Yada belki onun yerine sevmesem de victus i714700hx 4060 li

AMD'nin pil ömrü daha uzun, bataryadaki performansı daha yüksek. Genelde.
Evet onda daha iyi,onu biliyordum. Lakin yine de gaming laptop her şekilde prizle arkadaşlığa mecbur kılıyor o yüzden pek farketmez gibi düşündüm

55K bandına kadar olan en premium ve en iyi cihaz.

____

Bütçeyi oldukca aşıyor ama 65K bandına kadar olan en iyi cihazlardan.

___

İkisinin ortasında bir cihaz. Kasa ve ekran kalitesi oldukca geride slayer 4 e göre. 4060 ve 4070 arasindaki uçuk olmayan farkı goze alacaksaniz alabilirsiniz.

___

En büyük önerimdir.

Son düzenleme:
Hocam kusura bakmayın ama siz zaten Intel almak istiyorsunuz, karar vermişsiniz. İnsanlara sormuşsunuz Intel mi AMD mi diye, genel olarak AMD almanız gerektiği ve neden AMD almanız gerektiğini açıklamış ama siz inatla zaten Intel diyorsunuz. Verdiğiniz kararı onaylatmaya çalışıyor gibisiniz ya da bakınca öyle gözüküyor.

Bir arkadaş kriterlerinize ithafen render ile ilgili bir görsel paylaşmış, AMD çoklu çekirdekte çok daha iyi performans verdiği orada gayet açık ve net ama siz daha sonra ben o kriteri örnek olsun diye yazdım diyorsunuz eğer o iş için kullanmayacaksanız niye o kriteri yazıyorsunuz anlayamadım.

Ben konunun ilk yazdığım yerden zaten intel düşündüğümü söylüyorum sadece AMD yi neden tercih ediyorlar belki ben birşeyleri kaçırıyorum diye milletin fikir ve önerisini öğrenmek istedim sadece.

Hocam ben de onu diyorum zaten, size burada ne dersek diyelim AMD'ye karşı belki ön yargı, belki başınıza gelen bir olay ya da yıllardır Intel kullanmanızdan ötürü fikrinizi değiştirebileceğimizi düşünmüyorum. Bu nedenle direkt bütçenize ve kriterlerinize uygun Intel laptop önerisi diye bir konu açsaydınız çok daha hızlı sonuç alırdınız.

Daha önce de söyledim. 2020 yılından önce bu konu açılsaydı en önde bayrağı tutarak intel fanboyluğu yapardım. Şuanda da intel i5 14600kf kullanıyorum. Bu işlemciyi adam edene kadar canım çıktı. Çift fanlı kule tipi hava soğutma bile bu işlemciyi soğutmaya yetmiyor. Keza çift fanlı sıvı soğutmalar da yetersiz kalıyor. i5 14600kf böyle ise i7 ve i9 sahiplerini düşünemiyorum. 420mm sıvı soğutma ile bile sorun yaşıyor i9 sahipleri. Bunun haricinde işlemcinin tasarım olarak dikdörtgen olması sebebiyle belirli bir süre sonra işlemci bükülüp temassızlık yapmaya başlıyor.

Bunun için de contact frame denilen bir nane almak zorundasın anakarta. Onu da hallettin diyelim. İşlemcinin anakarttan hatalı voltaj talep etmemesi için her gün dua etmek zorundasın yoksa işlemcin hiç anlamadan bozuluveriyor. Bunu düzeltmek için sözde bir bios güncellemesi yayınladılar o da sorunu tam manasıyla gidermediği gibi işlemcinin performansını 4/5 oranında kısıtlıyor. Bu son dediğim daha çok i7 ve i9 için geçerli. Burada sana amd al diyenler aslında seni büyük bir yükten kurtarmaya çalışıyor. Beni ve bu arkadaşları dinle amd al geç. AMD eski amd değil. 3d cache diye bir teknoloji geliştirdiler. Az ısı ve az tdp değeri ile muazzam performans sergiliyor oyunlarda. Doğruya doğru amd'nin ekran kartları halen sorunlu olsa da işlemcileri günümüzde üretilen en iyi işlemcilerdir.

Son düzenleme:
Hmm yani şimdi mesela laptop alacağım ben ve şuan i7 14 nesil düşünüyorum cinebench de 20000 çok rahat geçiyor. Aynı fiyat bandindaki AMD ler daha zayıf gibi
Özellikle laptoplarda intelin 13 ve 14. nesilleri fazla güç çekip aşırı ısınıyor diye biliyorum.

Özellikle laptoplarda Intel'in 13 ve 14. nesilleri fazla güç çekip aşırı ısınıyor diye biliyorum.

Güç cektigi dogru ama ısınma marka modelden baska bir marka modele degisiyor hocam. Yukarida attigim Intel islemcili laptoplar ısınmıyor mesela. Sogutmaya ve kasaya bagli tamamen.

Güç cektigi dogru ama ısınma marka modelden baska bir marka modele degisiyor hocam. Yukarida attigim Intel islemcili laptoplar ısınmıyor mesela. Sogutmaya ve kasaya bagli tamamen.
Bu durumda aynı kasayı kullanan modellerde amd daha mantıklı olabilir gibi. Tabi tamamen kullanım amacına göre v.s değişebilir ama tüm bunların hiç bir önemi yok çünkü yorumları okuyunca fark ettim, konu sahibi sadece ben intel alacağım haberiniz olsun konusu açmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…