Intel + nVidia sistemde nVidia devreye sokma

murat1452

Hectopat
Öncelikle Merhabalar,

3 Senenin ardından sonra sanırım yeni fark edebildim. Alttaki resimde görüldüğü üzere 2 adet ekran kartı mevcut. İntel görüntü bakımından kalite için parlaklık vs fayda sağlıyor fakat oyun performansı bakımından çok yetersiz. Bende NVIDIA GT520m kullanabiliyorum sanıyordum fakat yanılmışım.

GT 520M.png

Buradaki Intel Graphics HD 3000 Devre dışı bırakıp bilgisayarı tekrar başlattığımda NVIDIA'nın çalışır konumda olması gerekir fakat hayır çalışmıyor. Altta gördüğünüz resimde Intel Graphics devre dışı bırakılmadan önce fakat devre dışı bıraktığımda ise orada hiç bir bağdaştırıcı gözükmüyor DXdiag'da da aynı şekilde gözükmüyor. Ben şimdi NVIDIA GeForce ekran kartımı kullanmak istiyorum bu nasıl mümkün olur yardımcı olursanız sevinirim.

GT 520M Monitor.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz ayarlamaları yaptıktan sonra da aynı şekilde halen Intel'den kurtulamadım ve Konudaki BIOS ayarlamalarında Dynamic ve Fixed gibi bir menüm de yok.
Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkürler fakat sorunum halen devam etmekte. Benim tam olarak istediğim tamamiyle NVIDIA kullanmak Intel mümkünse hiç devreye bile girmesin diyorum ama Bağdaştırıcı ve 1. olarak halen aynı.

8.1 Kurmaktaki amaç nedir öğrenebilir miyim ? Ayrıca 8.1 kurduğumda Intel Graphics den kurtulma planım veya devre dışı bırakmam nasıl mümkün olacak? Ayrıntılı yardımcı olursan 8.1 kurayım ?

Öncelikle inteli silerseniz problem yaşayabilirsiniz. Oyunları nvidia ile açmak için oyunu exe sine gelip sağ tık yüksek çözünürlüklü nvidia ile çalıştır diyeceksiniz.
Bu arada windows 8.1 güncelleseniz de iyi olur. Zira güncel bir sistemle daha fazla performans alırsınız.

Merhaba, çok araştırdım ama sistemi en başta nvidia ile başlatmak mümkün olmuyor. Sadece program *.exe dosyalarını nvidia ile başlatabiliyoruz. Benim şöyle bir sıkıntım var;; nvidia seçtiğimiz zaman oyuna girdiğimde fan en yuksek devirde çalışıyor ve oyunun ilk 2 saniyesi FPS 80 iken 2 sn sonra 10-15'e düşüyor.
Intel ile baslattigimda ise 30 civarı sabit kalıyor.
Bilgisayara format bile atıp tüm sürücüleri guncelledim ama sonuç değişmiyor. Yardimci olursanız sevinirim.Eki Görüntüle 50547
IMG_20150214_074104.jpg
Eki Görüntüle 50547
IMG_20150214_074200.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı