Intel NVME SSD

Tolunay Esergün

Hectopat
Daha fazla  
Bu ssd hakkında bilgisi olan var mı ? Ekran kartı slotuna takılıyor olması ilgimi çekti.
Nedir bu ne işe yarar ? yorumlarda "gamer changer" denmiş, normal bir ssd'den farklı olarak oyunlara etkisi nedir acaba ?

İlgili video
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dakika 1:11 de kasadaki konumunu görebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu PCIe SSD'dir. Normal bir SSD'den 2-3 hatta 4 katı daha hızlı olabilir. Fakat FPS'ye bir etkisi yoktur. Oyuncu SSD'si denmesinin sebeni oyunun açılıp kapanması ve loading gibi etmenlerin anlık olmasıdır.

Şimdilik fiyatları 4-5 bin tl arası, ileride yaygınlaşıp daha ucuza bulmamız mümkün olucak mı peki ?
Yoksa performans ürünü olduğu için bu fiyatlarda mı devam edecek. En azından bir tahmininiz var mı bu konuda.
Şimdi böyle bir şeye yatırım yapmak yanlış mı olur yani onu merak ediyorum.

15.000 tl'lik bir sistem toplanıyorsa eğer alınabilir elbette. Bu tamamen bütçeye bağlı. Benim gibi bir sonraki sistemini 3.000-4000 tl'lik bir bütçeyle toplayacak birisi için bu SSD tamamen hayal. Şuan piyasada 1.500 tl'den başlıyor sağlam bir PCIe SSD. 1.500 tl'ye 6 edet Samsung EVO 850 SSD alınıp Raid 0 yapılabilir. Zaten kullanıcı incelemlerinde bunu yapan bir arkadaş var.
Ben bu SSD'leri piyasada uzun zamandır görüyorum. Açık konuşmak gerekirse ne zaman baksam fiyatları hep aynı. Şuan normal SSD'ler bile HDD'lere oranla çok pahalı. Benim düşünceme göre SSD'lerin fiyatı normal HDD'lerin fiyatına düşmedikçe PCIe SSD'lerin fiyatında bir indirim olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…