Intel Optane AMD Uyumluluğu

İntel Optane 32GB RAM örnek resmi:

Merhaba arkadaşlar Intel optane teknolojisini duymuşsunuzdur. Biliyorsunuz AMD ve anakart ureticileri İntele anakart üzerindeki bulunan pinler hakkında kazık atmıştı benim sorum ise şu Intel'de Optane teknolojisi için herhangi bir şey yaptı mı?

Örneğin sadece intel işlemciler optane teknolojisini kullanabilir gibisinden.

Edit: Technopat'ın sitesinde okuduğuma göre uyumlular intel işlemciler ama @Recep Baltaş 'ın yorumlarda birinin yorumuna cevap olarak yazmış oldugu "en azından AMD destekliyor" yazmasına bir anlam veremedim açıklayabilecek bir arkadaş var mı?

Amacım Ryzen işlemciler ile intel optane RAM ve SSD kullanmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayfanın alt kısmında bulabilirsiniz. Şimdilik anlaşılan yalnızca intel destekli. 7. nesil i3/i5/i7 işlemci ve 200 serisi üst seviye bir anakart gerekli. Bu teknoloji anladığım kadarıyla genel kullanıcıya hitap etmiyor. Daha çok, fazla depolama alanı kullanıp ona hızlı erişmek isteyenlere çıkacak bir sistem.
Intel® Optane™ Memory—Revolutionary Memory

Teşekkürler fakat bir sorum daha olacak bunların birde ram sürümleri olacakmış eğer intel optane ram alırsam ayriyeten bir ram almam gerekirmi?

Yoksa zaten intel optane tek bir parça hem Hdd hızlandırıo hemde ram mi yani intel optane ne ram ne Hdd görevi görmüyor daha çok bir önbellek gibi mi çalışıyor?

@Fatih ŞENGİL ayrıca biraz konu dışı olacak fakat biografinizde msi gtx1070 yazmışsınız sizce msi mı yoksa evga ftw gtx1070 mi?

Dediğim gibi aslında pek genel kullanıcıya hitap etmeyen birşey gibi duruyor anladığım kadarıyla. Sisteme fazladan takılan bir parça. HDD için bir ön bellekte denilebilir. Bence birçok kişi için SSD almak daha mantıklı çözüm olacaktır. Yine sisteminize bir ram almanız gerekir.

MSI gtx 1070 gaming x var sistemimde. Gayet memnunum. Bende sizin gibi araştırarak almıştım. Bence fazlasıyla iyi. Belki internette en fazla incelemesi bulunabilecek marka. Soğutma olayını halletmiş adamlar. Gtx 1080 ti da bile aynı soğutmayı kullanıyorlar. Daha fan sesini duyamadım. Büyük fanlı bir işlemci soğutmada kullandığım için sistemimden gelen tek ses HDD sesi oluyor diyebilirim.

Çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz başkalarınında işine yaraması dileğiyle

"
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
" Bu video intel optanenin neredeyse % 30 dan fazla fps artırdığını görüyoruz, gerçekten böyle bir şey olabilir mi ? bir de sisteme amd parça eklersek eğer " amd işlemci yada amd ekran kartı " optane den performans alır mıyız, ayrıca ssd (m2 degıl normal ssd ) olan sisteme optane ile ayrı bir hız kazandırma yada fps artışı kazandırma şansımız olabilir mi? bunu da şuan ssd li sistemi mevcut olup fps artırmak isteyen arkadaşlar için sormuş oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…