Intel Optane RAM Performansı

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Software Engineer
Merhaba arkadaşlar,
Teksas'ta bulunuyorum şu an. Laptop almayı planlıyorum burada fiyatlar güzel. Fakat bir kaç model gördüm, 8 GB + 16 GB Intel optane RAM olarak model belirtiliyor. Normal SSD olarak değil RAM olarak düzenlenmiş. Bu durumda nasıl bir performans olur?
12 GB RAM VS 8 GB + 16 GB intel optane RAM dersek mesela alacağımız performans 12 GB de daha mı iyi olur? Düşünceniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen aldatmaca hatta yurt dışında bu konu epey konuşuldu. Bizde RAM olarak yazıldığı görmedim, görürseniz belirtin, biz de haberini yaparız.

Optane Memory, sistemde zaten SSD varsa gerek olmayan bir şey. Sık kullanılan verilerin kopyalandığı bir tampon bellek. Intel keriz gibi bunlardan üretti, satamayınca da partnerlerine alın monte edin, siz satın diye verdi.

Kendi RAM'i varsa ne ala. Yoksa Optane Memory hikaye. Optane SSD ve Optane Persistent Memory var, o ayrı bir konu...

Ben de yurt dışında gördüm yeni bugün yani Türkiye de görmedim ben de. Ram olarak yazılmış burada çoğu mağazada Walmart bestbuy vs. ram olarak değerlendirmek gerekiyor yani. Çünkü ssdli sistemlerde ram olarak 8gb+16gb ram görünce normalden farklı bir amaca mı hizmet ediyor bilmediğim güncelleme ile vs diye düşündüm.

Çok net bir açıklama olmuş Sayın Baltaş herkes adına teşekkürlerimi sunarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…