Intel Pentium 4 631 overclock

xXsUcUkXx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim bilgisayarım bayağı eski yaklaşık 12-13 yıllık ve artık hayliyle yavaşladı ekran kartına overcloc yapsam yanacak diye yapamıyorum. İşlemciye yapabilirim diye düşündüm. Az da olsa FPS belki yükselir diye fakat şöyle bir sıkıntı var: Eğer işlemcinin kaldırabileceği maksimum GHz değerini geçersem sıkıntı olabilir. Eğer biliyorsanız Intel Pentium 4 631 işlemcisinin maksimum GHz değerini yazar mısınız?

Arkadaşlar benim bilgisayarım bayağı eski yaklaşık 12-13 yıllık ve artık hayliyle yavaşladı ekran kartına overcloc yapsam yanacak diye yapamıyorum. İşlemciye yapabilirim diye düşündüm. Az da olsa FPS belki yükselir diye fakat şöyle bir sıkıntı var: Eğer işlemcinin kaldırabileceği maksimum GHz değerini geçersem sıkıntı olabilir. Eğer biliyorsanız Intel Pentium 4 631 işlemcisinin maksimum GHz değerini yazar mısınız?
Buradan bak: Intel® Pentium® 4 İşlemci 631 HT Teknolojisi desteği (2M Önbellek, 3.00 GHz, 800 MHz FSB) Ürün Teknik Özellikleri
Buradan bak: Intel® Pentium® 4 İşlemci 631 HT Teknolojisi desteği (2M Önbellek, 3.00 GHz, 800 MHz FSB) Ürün Teknik Özellikleri

Troll mü değil mi bilemedim ama cevap vereyim. O işlemciye yapacağın hiçbir OC şu anki programlar için bir avantaj sağlamaz. Anakart modelini yazarsan Core Duo destekleyip desteklemediğini öğrenebiliriz ama.

baktımda bişey bulamadım burada sadece teknik bilgileri yazıyor
Troll mü değil mi bilemedim ama cevap vereyim. O işlemciye yapacağın hiçbir OC şu anki programlar için bir avantaj sağlamaz. Anakart modelini yazarsan Core Duo destekleyip desteklemediğini öğrenebiliriz ama.

Az da olsa performans yükselmezmi oranı sorun değil yükselin yeter
Gigabyte 945GZM-S2 anakart.

Ayrıca Şu anki programlar için değil sadece hafif bir hızlanma olsun diye

Gigabyte'in sitesinde Core 2 Duo kullanabileceğin belirtilmiş. E6400 gibi bir işlemci bulup kurtarabilirsin sistemi biraz. Yoksa maalesef o işlemciyi 10 Ghz'e çıkartmazsan bir anlamı olmaz OC'nin. O da imkansız, nitrojenle bile olmaz. Sarı sitede 50 TL falan istiyorlar.

Edit : Başka bir sitede Core 2 Quad desteklediğini yazmışlar. Öyle bir işlemci can kurtarır. Ama onu bir bilgisayar firmasında deneyip almanı tavsiye ederim. ÇAlışmaz ise elinde kalmasın boş yere..

Son düzenleme:
Gigabyte'in sitesinde Core 2 Duo kullanabileceğin belirtilmiş. E6400 gibi bir işlemci bulup kurtarabilirsin sistemi biraz. Yoksa maalesef o işlemciyi 10 GHz'e çıkartmazsan bir anlamı olmaz OC'nin. O da imkansız, nitrojanle bile olmaz. Sarı sitede 50 TL falan istiyorlar.

Edit: Başka bir sitede Core 2 Quad desteklediğini yazmışlar. Öyle bir işlemci can kurtarır. Ama onu bir bilgisayar firmasında deneyip almanı tavsiye ederim. ÇAlışmaz ise elinde kalmasın boş yere.

Teşekkür ederim fakat 13 yaşında olduğum için ailemin izin vereceğinin sanmıyorum ama bir yolunu bulursam bu işlemciyi alacağım

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı