İntel Pentium 4 Yerine İşlemci

tugrul9594

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.

Ben ekran kartı almak istiyorum, bir arkadaşım işlemcin kötü ise alacağın ekran kartından hiçbir hayır göremezsin dedi.

Bu dediği şey doğru mu yoksa işlemci kötü olsa bile ekran kartı görevini tam anlamıyla yapar mı bunu öğrenmek istedim?

İşlemcim= İntel Pentium 4 CPU 3.00 GHZ

Alacağım ekran kartı= VATAN COMPUTER - ASUS - GT630 GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart

Eğer işlemci lazım ise alacağım işlemci= VATAN COMPUTER - INTEL - Core i3 3240 Soket 1155 3.4GHz 3MB Cache 22nm

Sistemim= 4gb ram, ve üstteki işlemci ile ekran kartı alacağım. Bu sistem ile hangi oyunları rahat bir şekilde oynarım onuda söylerseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı ekran kartını alacağım ile ilgili bir konu bende açmıştım ancak arkadaşlar fazla önermediler o ekran kartını.Eğer Bütçen uygun ise bu ekran kartını almanı öneririm ve her türlü oyunu açacağından emin olabilirsin ancak PSU nun Güç Watt ı yeterse ekran kartına...
SAPPHIRE
HD7770 Edition GDDR5 1GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı

MrAlperen yorumun için teşekkür ederim ama o kadar param yok maalesef :) o ekran kartını alacağım. Sorum hakkında cevaplarınızı bekliyorum.

O arkadaşın doğru bir konuya değinmiş eğer ekran kartın ne kadar iyi olursa olsun işlemcin kötü ise darboğaz yaşarsın 1.500 liralık kartta alsan aynı 500 liralık kartta alsan aynı darboğazı önlemek için daha iyi bir kart alayım düşüncesi tamamen yanlıştır işlemci seviyesinde bir kart almak çok daha doğru olur o kartta işlemcin seviyesinde bir kart ama alabilirsen VATAN COMPUTER - ASUS - GT640 GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart almanı öneririm hem güç kaynağı sıkıntısı çekmezsin eğer bütçen yetmezse alacağın kart idealdir.

Bu değerli yorumun için çok teşekkür ederim.

Zahmet olmazsa bu sistem ile hangi oyunları oynayabilirim, öğrenebilme şansım var mı? :)

O işlemci zaten GT 630'u her halukârda çalıştırır. Celeron D işlemcide çalışıyor, kaldı ki pentium 4 'te çalışmasın. Darboğaz yapmaz, zaten ne kadar harcayabilir ki? Psu'dan güç bile çekilmiyor, yani çok ahım şahım bir ekran kartı değil.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı