Intel Pentium D945 vs E2140

Yazılımcı0

Hectopat
Bende Intel Pentium D945 ve E2140 işlemcileri var. Eski bilgisayara hangi işlemciyi takmamı tavsiye edersiniz? Hangi işlemci daha performanslı çalışır?

Anakart: Gigabyte GA945GM-S2
CPU soğutucu: Xilence CPU LGA775.
PSU: 400W.

E 2130 tak ve overclock yap, D945 işlemci ile neredeyse kafa kafaya bir performans verecektir. Ayrıca Pentium D 945 130W gibi yüksek bir TDP'ye sahip. E2130 ise 65W TDP'ye sahip. E2130'u 2.1 GHz'lere stabil bir şekilde o anakartla getirirsen en azından masaüstünde canını sıkmaz.
D945 işlemcinin önbelleği ve temel frekansı daha yüksek neden E2140'ı takmalıyım?

Ama performansları neredeyse denk sayılır, E2130'un TDP'si 65W (kendi tükettiği güç) kadar daha az.

Overclock çok riskli olduğu için bilgisayar bozulur diye yapmak istemiyorum. Bu CPU soğutucu ile overclock yaparsam sorun çıkar mı? İşlemci önbelleği önemli mi ve D945 3.6 GHz olduğu için yine de daha iyi olmaz mı?
@RinDoChi
@Recep Baltaş @Yener K. sizce bilgisayara hangi işlemciyi takmalıyım?

Son düzenleme:
E2130 daha az güç tüketiyor. Bence bunu kullanın.

İşlemcilerin tükettiği güç daha mı önemli? D945'in temel frekans ve önbelleği yüksek olduğu için daha performanslı çalışmaz mı?
Mimari farkı da var. Performans olarak fark olacağını zannetmiyorum. Pentium D daha eski bir mimari. Biraz ısınan bir CPU. Bir süre kullanma fırsatım olmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…