RocaniX
Kilopat
Daha fazla
Cinebench ve render sonuçlarında, gözle görülür ve önemli bir fark var. 8400, E5500'den daha iyidir. Ancak ikiside 2 çekirdeklidir. Core2 Duo ve Pentium işlemcilerde, neredeyse 4 çekirdekli işlemci yoktur. Oyun testlerine bu fark, R7 240 ile yansımayabilir. Çünkü R7 240, her iki işlemci için de yeterli bir seviyededir. Onun dışında, E8400, 5400'den Windows 10'da da, herhangi bir stabil işletim sisteminde de olmak üzere her yerde daha performanslıdır.İntel Pentim E5500 Vs. İntel Core 2 Duo E8400 Arasında Fark Var mı? Araştırmalarım sonucu dağlar kadar fark olmadığını gördüm. Ancak biri 4 diğeri ise 2 çekirdekli. Ayrıca Core 2 Duo E8400 üzerinde Windows 10 kullanıp seri performans veren diyenleri de gördüm. Siz bu konuda ne dersiniz?
E8400'ün, Windows 10 için yeterli olduğunu düşünüyorum. Kasmanın da olmayacağını düşünüyorum. Kesin bir şey söylememem.Eski ekran kartıma göre R7240'ı şuan kullanılan Pentium E5500 işlemci de kullanmaya başlayınca FPS artışı gördüm. Ancak. Hem oyun için FPS olarak hem ise sistemi günlük kullanımda Pentium E5500 yerine Core 2 Duo E8400 kullanmak hem oyun için FPS hem ise günlük kullanımda performans etkisi yaratabilir mi (Şuan Pentium E5500 kullanıyorum ve Windows 10 çok kasma yapıyor)?
Bu iki işlemcinin karşılaştırmalarını, tahminimce CPU-Boss gibi sitelerden yapmışınızdır ki bu siteler Technopat'ta yasaklanmış olup, teknik özelliklere bakılarak insanları yanıltıyor.Tahminimce rahatlama sağlar diye düşünüyorum. Ancak dediğim gibi her iki işlemci için karşılaştırma yaptım çok fark olmadığını gördüm. Yani Core 2 Duo E8400 almak oyun için olmasa bile günlük kullanımda rahatlama sağlar mı?
Doğrusu, daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşıldığını görmedim. Kullanılan işlemcide sorun olabilir ya da işlemci arızalı olabilir. Gene de bilgim yok, araştırma sahibi değilim.Son olarak ayrıca bu işlemci diğer eski işlemcilere nazaran veya Windows 10 sistemi için tek çekirdek kullanımı gibi sorun yapma olanağı var mı?
Cinebench ve render sonuçlarında, gözle görülür ve önemli bir fark var. 8400, E5500'den daha iyidir. Ancak ikiside 2 çekirdeklidir. Core2 Duo ve Pentium işlemcilerde, neredeyse 4 çekirdekli işlemci yoktur. Oyun testlerine bu fark, R7 240 ile yansımayabilir. Çünkü R7 240, her iki işlemci için de yeterli bir seviyededir. Onun dışında, E8400, 5400'den Windows 10'da da, herhangi bir stabil işletim sisteminde de olmak üzere her yerde daha performanslıdır.
E8400'ün, Windows 10 için yeterli olduğunu düşünüyorum. Kasmanın da olmayacağını düşünüyorum. Kesin bir şey söylememem.
Bu iki işlemcinin karşılaştırmalarını, tahminimce CPU-Boss gibi sitelerden yapmışınızdır ki bu siteler Technopat'ta yasaklanmış olup, teknik özelliklere bakılarak insanları yanıltıyor.
Onun dışında, bu tip işlemcileri almak istiyorsanız mümkünse almadan önce, imkanınız varsa test etmeniz. Doğrusu paranızın çöpe gitmesini istemem, umduğunuzu bulamayabilirsiniz. Ayriyetten uygun fiyata 4 çekirdekli Core2 Quad işlemciler de mevcut. Fiyatları da pek pahalı değil, bunlara da göz atabilirsiniz.
Son olarak düşündüm tek şey, tekrarlıyorum, umduğunuz performans artışını yakalayamabilirisiniz. Bu bağlamda, almadan önce, mümkünse bir tandığınızdan ya da başka bir yolla test etmeniz, benzer sisteme sahip olanlarla karşılaştırmanızdır. Allah yardımcınız olsun.
Doğrusu, daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşıldığını görmedim. Kullanılan işlemcide sorun olabilir ya da işlemci arızalı olabilir. Gene de bilgim yok, araştırma sahibi değilim.
Faydalı olmaya çalıştım, uzun yazdığımın farkındayım. Umarım sizi aydınlatabilmişimdir. Hayırlı geceler.
Eğer dağlar kadar fark görmek istiyorsanız 775 pin anakartlar için Xeon işlmeci olayı var araştırabilirsiniz yada Q serisi bir işlemci almalısınız.
Tabi ki bütçen yetiyorsa kesinlikle almanı tavsiye ederim.Yorumunuz için teşekkürler öncelikle.
Fakat Xeon veya Q serisi işlemcilerin 775 pin ile uyumlu olanları Core 2 Duo E8400 den daha verimli olduğunu söylüyorsunuz sanırım?Şayet aradaki fiyat farkı 30 ile 40 TL arasında. Fazla verip almak daha mantıklı.
Yorumunuz için teşekkürler öncelikle.
Fakat Xeon veya Q serisi işlemcilerin 775 pin ile uyumlu olanları Core 2 Duo E8400 den daha verimli olduğunu söylüyorsunuz sanırım?Şayet aradaki fiyat farkı 30 ile 40 TL arasında. Fazla verip almak daha mantıklı.
Hocam hangi işlemciyi aldınız ? Bende R7 240 kullanıyorum. E6550 işlemcim var. %10-15 bir darboğaz var. E8400 yada farklı bir işlemci almayi düşünüyorum. maks 100TL tavsiyeniz varmi ?
Şuan için ürünü almadım, hatta R7 240 satıyorumBenim bu konuyu açmamın nedeni; ilk eski kasa mı 1080 monitör de düşük sistem gereksinimli oyunları oynamaktı. Kısacası adam etmeye çalışıyordum. R 240 4GB modelini bir ara E5500 model de kullandım. Çözünürlük yükselmesi de işlemciyi yorduğu için 1080 de değil, 1366x768 de kullandım ve darboğazlık çok az oldu. Ancak sonra eski kasayı kullanmak istediğim de Core e8400 almak yerine Q6600 almak daha mantıklı geliyor. Hem üretime göre daha güncel bir işlemci ve 4 çekirdekli. Fiyatı ise 100 TL civarı.
Ben hala alacak olsam Q serisi alırdım. Ancak anakart vs. uyumlu mu kontrol ediniz, bilmiyorsanız iletin yardımcı olayım.
Alacaksanız da N11 den alın. Q6600 işlemciyi satacak bir tek burayı buldum.
Intel® Core™2 Quad İşlemci̇ Q6600 8m Cache 2.40 Ghz Mi̇16 - n11.com
Güvenilirdir sorun olmaz. Ürün hatalı veya yanlış gelir ise ödeme onaylamazsınız ve satıcı size yardımcı olmak zorunda kalır meraketmeyin.
Ayrıca Q6600 ile R7 240 daha rahat çalışır, istenilen performansı verir. Oyunlara da ve FPS de işlemci değişimi yansır.
Bende Quad serisine geçmek istiyorum . Anakart ve ram DDR2 olduğundan sorun yaşarım diye düşünüyorum . Lenovo LGA 775 anakartım var. Bios 06.06.2008 o yüzden maks bu tarihte çıkan bir işlemci takmam daha sağlıklı olacaktır. Q6600 desteklermi emin değilim. E6550 Kullanıyorum E8400 çalışacağı kesin gibi duruyor. PSU 280W R7 240 +E6550 sorun yaratmıyor ama 95W Güç tüketen işlemci sorun yaratabilir.