Intel Pentium E6800 AMD R7 250X Sisteme Anakart Önerisi

Antares

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Intel E6800 Sapphire R7 250X sisteme uygun anakart öneriniz var mı?
3.PNG

1.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
İleride işlemci değişceksen aynı sokette sorun g41-g45 gibi soketli 775p anakartlar al ama bu işlemciyi kullanıcaksan hiç değişmeyeceksen çoğu 775p anakarta uyar bu işlemci.

Ne alakası var bu işlemci 775p değil mi ?
Ben bu işlemci çoğu 775p anakarta uyar dedim. Ve ileride işlemci değişiceksen başka 775p al dedim. Ayrıca her 775p işlemci tüm 775p ankartlara uymaz. Sadece soket yapısına bakıp konuşuyorsun. Bazıları bios desteği alarak güçlü 775p quad core serisi işlemcileri destekler bazıları direk destekler bazı anakartlarda desteklemez.

Ayrıca anakartların işlemci desteğide voltajlada alakalıdır. Örneğin bir 775p anakarta atıyorum quad core q9650 takıcaksın ve bu işlemci 95w tüketiyor ama senin anakartın max 65w olan işlemcileri destekliyor ve bu yüzden o işlemciyi takmazsın. Anakartının 95w desteklemesi gerekir. Bazı üreticiler bios güncellemesiyle anakartın voltaj değerinin artırıyor mu orasını bilmem ama mesela bios güncellemesiyle quad core desteklemeyen anakart desteklemeye başlar.

Sapphire R7 250X alacağım 2. el daha 1.5 sene garantisi var. Nasıl iyi ekran kartı mıdır? Bir de anakartımla uyumlu mu?
2.PNG

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı