Zaten overclock'lu bir işlemci (yani en azından overclock ile adam olabiliyor), bu sebeple ayrı ısınacak, ve 4 çekirdek isteyen GTA5 yayıla yayıla 4 çekirdekte oturcağına 2 çekirdekte çalışacak. Bu da ayrı ısıtacak g3258 açar açmasına ama performans konusunda bişey söylenilemez şu an, en azından i3 4160 +2 sanal çekirdeğinden dolayı g3258 den daha fazla performans verecek gibi hisseddiyorum.
Hem fiyatı ucuz hemde performanslı. Demek istediğim Rockstar binlerce G3258 kullanıcısı için bence yama çıkaracaktır. Çıkarmasa bile kullanıp durumu değerlendirip, zarar etmeden ileri seviye bir işlemci ile upgrade edebilirsiniz. Seçim size bağlı. Bu durumda hiç bu konularla uğraşmayıp İ5 4460 yada 4690 gibi bir işlemci alıp rahat edebilirsiniz.
Oyun çıkınca görürsünüz salı günü beklemek bu kadar mı zor ?
Kendi düşüncem ise:
İlk başta olmasa bile sonradan bir patch ile çift çekirdek desteği olucağıdır.
(Yukarıdaki cümlede söylediklerimin herhangi bir dayanağı yoktur.)
Gta V g3258 ile sorun çıkarıyor. Fps de ani düşmeler dışında bazen görüntüler kayboluyor. Bu izlenimler bana ait.
Düzeltme: Bu izlenim oyunun oynamaya açılması ile sunulan sürüme aittir sonraki güncellemelerle düzeltilebilir.
Benim sorunumun ram ile ilgili olduğunu düşünüyorum. 4 gb yetersiz.
GTA V çift çekirdekli işlemciler için uygun bir oyun değil. Ciddi FPS kayıplarına yol açıyor. FX4300 bile G3258 den daha iyi FPS degerleri elde ediyor neredeyse. Her zaman söyledigim gibi G3258+Sogutucu parasına İ3 4160 alınmalı.
Zevk için çekilen G3258 videolarına göre hareket etmeyin. Kendi ihtiyacınıza bakın öncelikle. Her şeye özenirseniz başınız dertten kurtulmaz, işlemci ile oyun aynı fiyata neredeyse. Otur bir düşün derim