İntel Pentium G3258 Ömrü Kaç YIl?

Hocam emin olun G3258 yerine 4460 olsa GTA 5'de çok daha yüksek FPS alır. Özellikle o Population Density, Variety ve Distance Scaling ayarları doğrudan işlemciyle alakalı. Onları kökleseniz G3258 tıkanıp kalır.
Bunun bende farkındayım dostum zaten ne yazmış okusana bir? Bütçesi olan kesinlikle i5 almalı ama artık vazgeçin g3258 alacak adamın ekran kartını kısıp i3 4160 al demekten. kardeşime 1300 liraya topladım sistemi 50 Fps altına inmiyor söylediğin population ayarları yarısına kadar açık. 1300 liraya i3 4160 her şey dahil sistem toplayıp 50 Fps alabilecek varsa gelsin kapışalım.
VK Bjorn Dostum yamayı çıkartanlar zaten oyun şirketleri değil oyun şirketleri zaten bu kısıtlamayı insanlara yeni donanım aldırtmak için koyuyor. Yazılım ile az çok arası olan bilir kırılamayacak kod girilemeyecek sistem yoktur illaki yazılır yaması.

İki işlemcinin tek çekirdek performansları neredeyse aynı ve 4160 2 ekstra çekirdeğe sahip. Oyun için G3258 almayı unut artık. Ofis bilgisayarı için alınır o.

İki işlemcinin tek çekirdek performansları neredeyse aynı ve 4160 2 ekstra çekirdeğe sahip. Oyun için G3258 almayı unut artık. Ofis bilgisayarı için alınır o.
2 ekstra çekirdek mi? Güldürme lütfen Hyperthreading teknolojisini fiziksel çekirdek ile karşılaştırma istersen. Dediğim gibi benchmarkları ve oyun testlerini inceleyip somut bir şeyler koymadan 2 ekstra çekirdek var gibi saçma bir mantık yürtme bence. Tek çekirdek performansına göre işlemci alınmaz yazılmış. Neye göre alınır sanal çekirdek sayısına göre mi?

Sende 2015 yılında bize çift çekirdekli bir işlemciyi savunma. Ha sanal ha fiziksel ne farkeder performansları yakın. Sonuçta 4 çekirdek görünüyor mu görünüyor. Sanal ile fizikselin performansı aynı denecek kadar yakın.

Dostum i3 4160'da çift çekirdek farkında mısın? Kullandığın şu "Ha sanal ha fiziksel ne farkeder performansları yakın.", "Sanal ile fizikselin performansı aynı denecek kadar yakın." cümlelerinde neye dayandığını çok merak ettim ama sana daha fazla yazmayacağım bu konuda cidden iyice saçmalamaya başladın artık. Yine de unutma bilmemek değil öğrenmemek ayıp.

Her G3258 aynı overclock performansı götermiyor. İnan bana çok düşündüm i3 4160 mı alsam G3258 mi diye bir sürü video izledim 4.8 ghz yapandan tut 5.0 ghz yapana. Fakat sonra aklıma geldi ki fırınlamadan sonra her işlemci aynı performansı göstermiyor overclockta. Ne bileyim 3.2 ghz den daha fazla arttıramam bana gelen işlemciler hep takoz oldu. Fx8320 vardı hiç memnun değildim. Dediklerinde haklı olsan bile overclock risk sonuçta herkes yapabilecek diye bir şey yok.

4Ghz altında kalan G3258 görmedim, duymadım ne yabancı forumlarda ne burada ama dünyanın en şanssız adamıyım falan diyorsan olabilir tabi ki oda bir ihtimal.

G3258 den şu an i5 6600K skylake bir sisteme geçtim. Ekran kartını değiştirmedim. Daha sonra alacağım. Önceden watch dogs gibi oyunda 10 saniye de bir takılmadan oynamazken şu an 35 fps üstü akıcı oynuyorum. Gerçekten çok fazla fark etti. Gta 5 orijinal sahibiyim. 45 den aşağı düşmüyor. Önceden patlamalarda 30 un altına inerdim. Sadece işlemci değiştirerek bile bayağı yol kat ettim. Bence G3258 öldü denebilir. Şu an test ettiğim arasında her oyunda en az 15 fps ye kadar açılıyor. Şu an Cod Advanced Warfare oynuyorum. Onda bile ara ara takılma yaparken şu an hiç bir sıkıntı yok.

Performansları yakın dedim ben sana birebir aynı demedim. Ayrıca G3258 daha FX 6300'ü geçemiyor. 4160 ile mi yarışacak ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…