Selam arkadaşlar. Dün almış olduğum ikinci el fakat jelatinleri bile üzerinde duran sıfır gibi bilgisayara overclock yapma düşüncesi sardı. Özellikler:
İslemcinin üstünde kule tipi Cooler Master marka bayağı kaliteli duran soğutucusu var.
BIOS'dan ASUS optimal açtım.3.6GHz çıktı sorun olmadı. Bilgisayar soğutma konusunda çok iyi. Ben @Recep Baltaş ve @Ali Güngör abilerimizin yapmış olduğu o.c işlemini yaparsam yani 4.2 GHz'e çıkartırsam sorun olur mu? Yapmak istememin nedeni ekran kartına %49 darboğaz yapması. Şimdiden sağ olun.
O işlemci yaklaşık %15 darboğaz yapıyor. GHz hızını kasa hava akışı iyiyse daha da arttırabilirsiniz. Bir de 10GB RAM çok saçma. 2 GB olanı alın 4+4 Dual Channel çalışsınlar.
Kaç arttırmamı önerirsiniz? Birde işlemci yanması gibi sorunlar ortaya çıkmaz diye dusunuyorum.4ghz e çıkartırsam darbogaz yapar mı? Teşekkür ediyorum cevabiniz için.
Kaç arttırmamı önerirsiniz? Birde işlemci yanması gibi sorunlar ortaya çıkmaz diye dusunuyorum.4ghz e çıkartırsam darbogaz yapar mı? Teşekkür ediyorum cevabiniz için.
Isınmadıkça işlemci yanmaz merak etmeyin. Önemli olan yükte 85 derece üstüne çıkmaması ve stabil olması. 3.8 GHz'te darboğaz yapmayacaktır ama önemli olan ısı değerleri.
Isınmadıkça işlemci yanmaz merak etmeyin. Önemli olan yükte 85 derece üstüne çıkmaması ve stabil olması. 3.8 GHz'te darboğaz yapmayacaktır ama önemli olan ısı değerleri.
O sitelere aldanmayın zaten yaklaşık 600-800 MHz overclock ediyorsunuz. Stok halde 1050 besleyebilen bu işlemci, overclocklu haliyle 1050 Ti'ı bekleyecektir.
Bu arada sisteme umarım 3200 TL'den fazla vermemişsinizdir.
O sitelere aldanmayın zaten yaklaşık 600-800 MHz overclock ediyorsunuz. Stok halde 1050 besleyebilen bu işlemci, overclocklu haliyle 1050 Ti'ı bekleyecektir.
Bu arada sisteme umarım 3200 TL'den fazla vermemişsinizdir.
Eğer 4 GB olan RAM'ler 1600 MHz ise çıkartın tabii. Hem o 4 GB RAM'ler Dual Channel çalışarak ciddi bir performans artışı gösterecektir. İnternetten bakabilirsiniz.