Intel Pentium G4400 vs Intel i3 4160

Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar, işlemci ve anakartımı değişmek istiyorum, şu anki işlemci Celeron G1610. Knight Online, LoL gibi oyunları oynarken arka planda YouTube'dan playlist açıyorum, müzik değişiminde anlık kasmalar mevcut oluyor. İlk başta acaba HDD'den mi kaynaklı dedim, 5400 RPM olduğu için. Ama sonra işlemciden şüphelenip onu değişmek istedim. Şu an DDR3, 4 GB RAM'im mevcut olduğu için eğer 5. nesil alırsam, RAM alma ihtiyacım olmayacak ama 6. nesil alırsam DDR4 RAM ihtiyacı olduğu için fiyat yükseliyor. DDR3 RAM'i kullanarak Intel i3 4160, H81M-P33 mi almalıyım? Yoksa Intel Pentium G4400 Skylake ile MSI H110M PRO-VD, DDR4 8 GB RAM mi almalıyım?

Bütçe olarak; 520 TL mevcut. Nasıl bir ikili önerirsiniz veya 3'lü önerirsiniz? Bütçemi artırmak mümkün değil, ödemelerim olduğu için bu kadar ayırabildim. Yoksa benim de içimden Intel i3 6100 geçiyordu. :) Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
i3 4160 alın derim. Çekirdek sayısı, hızı ve mimari olarak Pentium' u geçer. HD 4400 grafiğide var. Lazım olursa onuda kullanabilirsiniz.

Ben olsaydım eski nesil bir i3 4160 yerine yeni mimarili ve DDR4 desteği olan Pentium G4400'ı tercih ederdim. Hem böylece paranız olduğunda i3 6100 alıp ferah ferah yaşayabilirsiniz, fakat i3 4160 alırsanız anakartı değiştirmek zorunda kalacaksınız ileride.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim, alıcağım işlemci ve anakartı uzun bir süre güncellemeyi düşünmüyorum bu sene sonu veya bir dahaki sene sonu askere gidicem, askerden gelince güncellemeyi düşünüyorum şuan tecilli o yüzden tam olarak ne zaman gideceğimi kararlaştırmadım :)

Ama ilk başta bende 5. nesil almayı düşündüm dedim ben gelene kadar 1051 soket de eskimiş olur, ileride 1052 vs gibi bir soket eklenmiş olabilir dedim sonuçta soketler de bildiğimiz üzere sürekli değişebiliyor yeni nesil işlemcilerle birlikte. Değişmeyeceğini bilsem bende pentium taraftarı olucam ama değişiceğini göz önünde bulundurursak i3 daha iyi bir performans sunar bana bu seneler içinde bu yüzden bu kararsızlığım, uzun süredir takip etmediğim için siz değerli üyelere danışmak istedim yakından takip eden kişiler olarak :)

Askerden donunce degistirecekseniz gerek yok bence bir daha yeni anakart ram almaya askerden gelince daha guzel yaparsiniz.

Orası öyle de bu sene sonu tecilim bittiğinde gitsem yaklaşık 10 ay sonra gitmiş olacağım, sene sonu yine tecil ettirirsem yaklaşık 2 sene sonra gitmiş olacağım. Oyun oynarken arka planda müzik açmayı çokça sevdiğim için genel olarak müziksiz oynamayı tercih etmiyorum oyunları ufak kasmalar tahmin edersiniz ki sıkıntı çıkarabiliyor oyun pozisyonu açısından. Gerçi bu kasmanın işlemciden kaynaklı olup olmadığını da bilmiyorum ama işlemci sadece Knight online deyken bile %74-75 civarına çıkabiliyor. İki seçenek düşünüyordum ya HDD yada İşlemcide sıkıntı vardır diye, ama HDD de sıkıntı olsa sürekli bir kasma içinde olması gerekmez miydi?

Yani anlayacağınız oldukça sinir bozucu bir durum :) Hani daha çok geçiçi olarak idare edecek bir işlemci anakart istiyorum denilebilir, ben gidince evde kullanılmaya devam edileceği için pek de almakta sakınca görmüyorum.

Dediğiniz şeyler çok mantıklı. Fakat arkadaşımız şimdilik onu rahat ettirecek bir işlemci istiyor. Ben olsam Pentium kesinlikle almazdım. Çünkü önceden bende Pentium kullandım ısınma oluyor, çok çabuk yoruluyor, fazla yüklenince reset atıyor vs. Ama i serisi hiç öyle değil ben i7 6700k kullanıyorum fakat kuzenimde i3 2.5 GHz var bilgisayarı yaklaşık 5 yıl önce aldı ve hiç temizlemedi hala çoğu işlemi rahatlıkla yapıyor.

Orası öyle de bu sene sonu tecilim bittiğinde gitsem yaklaşık 10 ay sonra gitmiş olacağım, sene sonu yine tecil ettirirsem yaklaşık 2 sene sonra gitmiş olacağım. Oyun oynarken arka planda müzik açmayı çokça sevdiğim için genel olarak müziksiz oynamayı tercih etmiyorum oyunları ufak kasmalar tahmin edersiniz ki sıkıntı çıkarabiliyor oyun pozisyonu açısından. Gerçi bu kasmanın işlemciden kaynaklı olup olmadığını da bilmiyorum ama işlemci sadece Knight online deyken bile %74-75 civarına çıkabiliyor. İki seçenek düşünüyordum ya HDD yada İşlemcide sıkıntı vardır diye, ama HDD de sıkıntı olsa sürekli bir kasma içinde olması gerekmez miydi?

Yani anlayacağınız oldukça sinir bozucu bir durum :) Hani daha çok geçiçi olarak idare edecek bir işlemci anakart istiyorum denilebilir, ben gidince evde kullanılmaya devam edileceği için pek de almakta sakınca görmüyorum.
Kesinlikle G4400, H110M PRO-VD ve 8GB DDR4 RAM almalısınız. Hem askerden döndüğünüzde elinizde DDR4 bir RAM ve yükseltmeye tamamen açık bir sistem sizi bekliyor olacaktır (y)

Müzikle oynadığına göre oyun sesini açmıyorsun hiç askerden gelince sistem topla bence, o zamana kadar da kulaklık yada hoparlör ne kullanıyorsan telefonuna bağlayıp takılmaya çalış :D dediğin gibi askerden gelince yeni seri işlemciler piyasa da olacak ona göre anakart da üretilecek gelince sıfırdan en güncel sistemi kur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı