- Makaleler
- 3
Merhaba arkadaşlar, işlemci ve anakartımı değişmek istiyorum, şu anki işlemci Celeron G1610. Knight Online, LoL gibi oyunları oynarken arka planda YouTube'dan playlist açıyorum, müzik değişiminde anlık kasmalar mevcut oluyor. İlk başta acaba HDD'den mi kaynaklı dedim, 5400 RPM olduğu için. Ama sonra işlemciden şüphelenip onu değişmek istedim. Şu an DDR3, 4 GB RAM'im mevcut olduğu için eğer 5. nesil alırsam, RAM alma ihtiyacım olmayacak ama 6. nesil alırsam DDR4 RAM ihtiyacı olduğu için fiyat yükseliyor. DDR3 RAM'i kullanarak Intel i3 4160, H81M-P33 mi almalıyım? Yoksa Intel Pentium G4400 Skylake ile MSI H110M PRO-VD, DDR4 8 GB RAM mi almalıyım?
Bütçe olarak; 520 TL mevcut. Nasıl bir ikili önerirsiniz veya 3'lü önerirsiniz? Bütçemi artırmak mümkün değil, ödemelerim olduğu için bu kadar ayırabildim. Yoksa benim de içimden Intel i3 6100 geçiyordu.
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Bütçe olarak; 520 TL mevcut. Nasıl bir ikili önerirsiniz veya 3'lü önerirsiniz? Bütçemi artırmak mümkün değil, ödemelerim olduğu için bu kadar ayırabildim. Yoksa benim de içimden Intel i3 6100 geçiyordu.
Son düzenleyen: Moderatör: