Intel Q6600 Sistem GTX 760 İle Açılmama Sorunu

• Konuyu başlatan Lash
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 680

Lash

Hectopat
Daha fazla  
Herkes iyi günler dilerim. Kullanmakta olduğum antika bilgisayarıma test amaçlı yeni nesil bir ekran kartı taktım. Fakat Windows başlatılırken HDD ışığının söndüğünü ve bilgisayarın açılmadığını gözlemledim. Kullanmakta olduğum PSU:
  • XIGMATEK - PRODUCT Xigmatek Tauro serisi 80 Plus 500W
  • Anakart: ASUS P5B-VM SE
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q6600
  • RAM toplam 4 GB 1-1-2 şeklinde kullanılıyor.
  • Kullandığım ekran kartım NVIDIA GeForce 9600 GT 512 MB
Test için takıp çalıştıramadığım ekran kartım:
Son olarak bu bileşenlerde nasıl bir sıkıntı oluştu ki bilgisayar açılmadı? 9600 GT driveri kurulu iken GTX 760'ı takıp çalıştırdığım için mi böyle bir hata aldım bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Aradan tamı tamına bir hafta geçti ve tekrar deneme fırsatım oldu. (GTX 760 bana ait değildi çünkü)
Bu sefer işe ekran kartı driverini silerek başladım. Bir nevi deneme yanılma yoluyla iş yapıyordum ama sonuç gene hüsran oldu. Sonra anakart üzerinde -bios- gpu ile ilgili ayarlar aramaya başladım. Herhangi bir ayar bulamadım. Önceden yapmış olduğum birkaç ayar vardı. Bunlar:

1- Windows7 64bit işletim sistemi kullanıyordum ve ram 3gb görüyordu ve bu sorunu Chipset üzerindeki Memory Remap Feature - Enabled yaparak 4gb ramin tamamını görmesini sağlamıştım.

2-Cpu Q-Fan Function Enabled olarak ayarlamıştım.

Sonra BIOS ayarını sıfırlayıp açmak aklımın ucundan geçti. Sonuç başarılı bir şekilde bilgisayarı açarak GTX 960 için en güncel driver ı NVIDIA üzerinden indirip kuırulumu tamamladım.

Ancak bu seferde sahip olduğum 4gb rami 3.25gb olarak kullanıyor ve Memory Remap Feature seçeneğini Enabled olarak değiştirdiğimde bilgisayar açılmıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı