Intel Q9550 sistemin güncel ekran kartlarıyla şaşırtıcı PUBG performansı

Daha fazla  
Ben bilgisayar ile uzun zamandır uğraşıyorum. Forumlarda ve sosyal medyada PUBG açan bilgisayar istekleri dikkatimi çekti. Daha önce de Technopat ekibi bu konuda videolar çekip makaleler yayınladı. Ancak ben kendi tecrübemi paylaşmak istedim sizlerle.
Arkadaşlar elimde eski sistemim olan Intel Q9550 (@3,25 GHz) işlemcim ve yanında 4 GB DDR3 bellek vardı. Bu sistemi dahili grafik ile ofisimde kullanıyordum. İlave olarak bir 4 GB bellek daha aldım. 2*4 GB dual olarak çalışıyor şu an. GT 1030 ekran kartı taktım. PUBG'de 1080p çözünürlükte 40 FPS aşağısını almıyorum. Ayrıca evde kullandığım GTX 1050 Ti kartı taktım sisteme. Darboğaz yok denecek kadar az. Yine evde kullandığım diğer sistemimde olan GTX 1060 6G ekran kartında denedim. Onu da yeterince besliyor. (Darboğaz var tabi)

Kısacası elinde eski nesil 4 çekirdek işlemcisi olup sırf oyun oynamak için boşuna para harcayan arkadaşlar için açtım bu konuyu. Eğer bellekleriniz karşılıyorsa, önce ekran kartı alarak deneyin bir sisteminizi. Sonuçta yeni sistem toplasanız da o ekran kartını nasıl olsa alacaksınız. Bazen hiç beklemediğiniz performansı alabilirsiniz benim gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Q9550, Intel'in efsane işlemcilerinden. Uzun süre download ve server sisteminde kullanmıştım. Bu tür sonuçlar vermesi beni mutlu etti.
Bu arada uyarı yapayım. Q9550 gibi işlemciler çok yüksek fiyatlara satılabiliyor. Bunun yerine AliExpress'ten Xeon X5460, E5450 gibi işlemciler alınabilir. Çok daha uygun fiyata gelecektir.

Q9550, Intel'in efsane işlemcilerinden. Uzun süre download ve server sisteminde kullanmıştım. Bu tür sonuçlar vermesi beni mutlu etti.
Bu arada uyarı yapayım. Q9550 gibi işlemciler çok yüksek fiyatlara satılabiliyor. Bunun yerine AliExpress'ten Xeon X5460, E5450 gibi işlemciler alınabilir. Çok daha uygun fiyata gelecektir.
Haklısınız. O işlemciler daha düşük fiyata daha yüksek performans veriyor. Ancak yıpranmamış olanını bulmak biraz sorun teşkil ediyor. Piyasada satılanlar genelde hız aşırtma yapılarak sonuna kadar kullanılan işlemciler oluyor.

Teknoloji şans işi tabii ki fakat 3-4 katı hatta daha fazla para vermektense yine de mantıklı gibi duruyor :)

Teknoloji şans işi tabii ki
Aynen hocam. Hatırlarsınız, forumda bir arkadaş İ7-2700K ile 7700K'yı 5.7 GHZ OC ile yakalıyordu :DD.

Q9550 dediginiz kartlarla 720p'de darbogaz yapar mi ?O çözünürlükte denediniz mi hic ?
720P'de Ryzen 3 ve İ3 serisi bile darboğaz yapabilir. O kartlar 1080P için. (1030 low-med, 1050 TI ultra ayarlar için) 1030 için kesin diyemem ama 1050 TI ile 720P için darboğaz yaparlar. 1050 TI ile 720P oynamak 1080 ile 1080P oynamak gibi olur, çoğu oyunda darboğaz yapar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı