Intel Quad Core Q9400 vs Intel xenon E5450

Daha fazla  
Merhabalar, şu anda anakart, RAM, PSU, HDD almış durumdayım ve geriye ekran kartı ile işlemci kalıyor. İşlemcide çok kararsız kaldım. Intel Quad Core Q9400 yoksa Intel xenon E5450 arasında çok kararsız kaldım. İkisinden birini almak istiyorum fakat doğru düzgün bir seçim yapabilmiş değilim. Bütçem 200-300 arası. Ekran kartı önerileriniz varsa yazabilirsiniz.

Şu anda bende olan sistem;
4 GB RAM
GA-G41M-ES2l anakart
İşlemci ve ekran kartı arıyorum.
400 PSU

Eğer şu şuna olmaz bu buna olmaz dediğiniz bir yer varsada bildirirseniz sevinirim.
Ekran kartı olarak ana kartıma GTX460 olur mu ve Intel Quad Core Q9400 veya Intel Xenon E5450 işlemcilerinde dar boğaz olur mu?

Son düzenleme:
O.C işinden anlamıyorsan ki böyle bir konu açtığına göre anlamıyorsundur hiç bulaşma derim Xeon'a. Çünkü mod sticker ile modlamasından tut anakart BIOS modlamasına kadarki evreleri başarılı bir şekilde geçtiğinizi düşünelim sonra O.C ayarı tutturma kalıyor. Tüm bu bilgileri araştırarak öğrenmeniz sabahtan akşama 1 gününüzü alır. Bu ilmi öğrenemem derseniz direk Q9400 alıp kullanın.

Ekran kartı olarak GTS450, GTX750ti veya OEM RX460 veyahut HD5770 gibi kartlara bakabilirsiniz.

GTX 750 Tİ ekran kartındada bu sistemlerden dar boğaz olur mu?
O.C işinden anlamıyorsan ki böyle bir konu açtığına göre anlamıyorsundur hiç bulaşma derim Xeon'a. Çünkü mod sticker ile modlamasından tut anakart BIOS modlamasına kadarki evreleri başarılı bir şekilde geçtiğinizi düşünelim sonra O.C ayarı tutturma kalıyor. Tüm bu bilgileri araştırarak öğrenmeniz sabahtan akşama 1 gününüzü alır. Bu ilmi öğrenemem derseniz direk Q9400 alıp kullanın.

Ekran kartı olarak GTS450, GTX750ti veya OEM RX460 veyahut HD5770 gibi kartlara bakabilirsiniz.
GTX 460 olmaz mı peki? Yani dar boğaz falan yapar mı ana karta uyuşur mu bu ekran kartı. Birde bu söylediğiniz ekran kartları ana karta uyuşur mu dar boğaz yapar mı?
Tamamen kararlaştırdım Q9400 alacağım fakat ekran kartı olarakta şu ekran kartını almak istiyorum; US $51.48 15% OFF|Bilgisayar ve Ofis'ten Grafik Kartları'de Orijinal ZOTAC GeForce GTX 750Ti 1GD5 grafik kartı Thunder HA NVIDIA GTX750 GT700 1GD5 1G Video kartları 6000MHz GDDR5 kullanılan AliExpress'da

Fakat ana kartıma uyar mı ve işlemci ile dar boğaz yapar mı hiçbir fikrim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Merhabalar, şu anda anakart, RAM, PSU, HDD almış durumdayım ve geriye ekran kartı ile işlemci kalıyor. İşlemcide çok kararsız kaldım. Intel Quad Core Q9400 yoksa Intel xenon E5450 arasında çok kararsız kaldım. İkisinden birini almak istiyorum fakat doğru düzgün bir seçim yapabilmiş değilim. Bütçem 200-300 arası. Ekran kartı önerileriniz varsa yazabilirsiniz.

Şu anda bende olan sistem;
4 GB RAM
GA-G41M-ES2l anakart
İşlemci ve ekran kartı arıyorum.
400 PSU

Eğer şu şuna olmaz bu buna olmaz dediğiniz bir yer varsada bildirirseniz sevinirim.
Ekran kartı olarak ana kartıma GTX460 olur mu ve Intel Quad Core Q9400 veya Intel Xenon E5450 işlemcilerinde dar boğaz olur mu?

Bence hem tasarruf açısından hem de fiyat açısından 9400 doğru bir seçim olacaktır. Xenon işlemci çok daha kapsamlı bir nevi server niteliği taşıyan çok güçlü bir işlemci ve maliyet açısından da biraz daha falza. 9400 ile tüm kafandaki planları rahatça yapabileceğini düşünüyorum hem de rahatlıkla. İntel'in bu işlemcisi gerçekten çok başarılı, bende belirli bir zamandır kullanan biri olarak tavsiye ediyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı